Nova verzija sajta
Pobjednik turnira ŠF "Šampioni" Ilidža Sarajevo
Hazim Čukle - Četvrtak, 02.10.2008, 13:24
Pročitano 192 puta
Klikni za više fotografijaEkipe finalisti
Tokom proteklog vikenda u organizaciji Škole fudbala "Fojnica" iz Fojnice, a pod pokroviteljstvom ambasade Republike Njemačke u sali SMŠ "Zija Dizdarević" u Fojnici je odigran četvrti memorijalni malonogometni turnir za pionire "Gerd Wagner". Turnir se igra u povodu obilježavanja godišnjice helikopterske nesreće koja se dogodila 17. septembra 1997. godine na Prokoškom jezeru u kojoj je živote izgubilo sedam službenika Misije Ujedinjenih naroda i pet službenika Ureda Visokog predstavnika, među njima i zamjenik tadašnjeg Visokog predstavnika za BiH Gerd Wagner.

Na ovom malonogometnom turniru u Fojnici je nastupilo osam ekipa sa oko 150 pionira nogometaša iz Sarajeva, Maglaja, Breze, Visokog i Fojnice. To su ekipe: ŠF "Fojnica" Fojnica, NK "Natron" Maglaj, ŠF "Šampioni" Ilidža Sarajevo, NK "Busovača" Kačuni, FK "Bosna" Sarajevo, FK "Sarajevo" Sarajevo, ŠF "Osmice" Breza i FK "Bosna" Visoko. Prije finalne utakmice sastale su se ekipe uposlenika ambasade Republike Njemačke i OHR-a sa veteranima Fojnice gdje su pobjedili gosti iz ambasade i OHR-a sa rezultatom 7:6. U finalnoj utakmici turnira sastale su se ekipe ŠF "Šampioni" Ilidža Sarajevo i ekipa NK "Natron" Maglaj. Pobijedila je ekipa ŠF "Šampioni" rezultatom 2:0 i tako postala pobjednik četvrtog memorijalnog turnira u Fojnici.

Proglašeni su i najbolji i grač, golman, strijelac, najmlađi i najperspektivniji igrač turnira. Najbolji strijelac turnira je Mirsad Korajac iz ekipe ŠF "Šampioni", najbolji igrač turnira je Ismet Gajdžić "Natron", golman Josip Šimunić iz ŠF "Fojnica", najmlađi igrać Bakir Hurem ŠF "Fojnica" i najperspektivniji igrač turnira Haris Aletić ŠF "Fojnica". Pobjednicima turnira su pripali pehari, dresovi i diplome, kao i najboljim pojedincima.

Na kraju ovog četvrtog memorijala "Gerd Wagner" svim učesnicima turnira i posjetiteljima je zahvalio predsjednik Organizacionog Odbora memorijala lider ŠF "Fojnica" iz Fojnice Adnan Koljši koji je kazao da će naredni memorijal "Gerd Wagner" iduće godine biti još kvalitetniji i masovniji.

pretraga novosti :: arhiva novosti