Nova verzija sajta
Sanja Jukić, umjetnica koja slika prstima
Hazim Čukle - Petak, 26.09.2008, 14:15
Pročitano 170 puta
Klikni za više fotografijaSanja Jukić
Dosta je onih koji se hvataju kista i tempera i za svoju dušu u slobodno vrijeme slikaju, i to rade odlično, a za njihove uspješne i umjetničke radove se malo zna. Jedna od takvih umjetnica koja slika u slobodno vrijeme je i Sanja Jukić iz Fojnice koja je zaposlena u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine u Sarajevu. U Fojnici živi sa mužem Zdenom i troje djece. U slobodno vrijeme slika i to veoma uspješno, što se pokazalo na desetak zajedničkih izložbi i učešćem na nekoliko likovnih kolonija. U svojoj kolekciji posjeduje oko 40 slika, a dobar broj njih je poklonila prijateljima, pa tako njene slike krase urede i stanove mnogih njenih prijatelja duž Evrope i Amerike. Sreli smo je na manifestaciji "Dani brusnice 2008" u RC "Brusnica", petnaestak kilometara udaljenog iznad Fojnice. Bila je jedan od izlagača ove manifestacije.

"Slikarstvom se bavim oko 5 godina, a tehnika u kojoj radim je ulje na platnu. Imam jednu specifičnost a to je rad prstima, dobro ste čuli ja slikam prstima. Šta ja znam, imam nešto u svojim prstima na rukama pa ja sa njima slikam kao kakav majstor na klaviru, ja tako radim sa prstima slike uljem na platnu. Slikam isključivo prirodu, ono što je ostalo šta nije uništeno od naše okoline. Na izložbama i likovnim kolonijama sam dobivala pozitivne kritike i pohvale za svoj rad. Uglavnom su to pejsaži fojničkog kraja. Svoju samostalnu izložbu ću imati pred kraj tekuće godine, najvjerovatnije u hotelu "Reumal" u Fojnici", kaže ova nadarena mlada slikarka iz Fojnice.

Na ovogodišnjoj manifestaciji "Dani brusnice 2008" za najbolje izložene predmete manifestacije su izabrane slike Sanje Jukić.

pretraga novosti :: arhiva novosti