Nova verzija sajta
Praktično upoznavanje djece o bezbjednosti u saobraćaju
Hazim Čukle - Četvrtak, 25.09.2008, 14:21
Pročitano 200 puta
Klikni za više fotografijaDjeca u patroli
U sklopu akcionog projekta bezbjednosti učenika u saobraćaju FBiH koji traje od 2008. do 2013. godine sa početkom nove školske godine je započela i kantonalna akcija bezbjednosti učenika u saobraćaju pod nazivom „Oprez - počela je nova školska godina“. Na području općine Fojnica pripadnici Policijske stanice Fojnica su na pješačkim prelazima u blizini škola pokazali i upoznali najmlađe učenike o bezbjednosti učenika od kuće do škole i od škole do kuće. Kako nam je kazao Maid Tulumović, vođa saobraćajnog sektora PS Fojnica, oni obilaze osnovne škole na području općine Fojnica i terenski ih upoznaju sa bezbjednošću u saobraćaju.

"Cilj nam je upoznati najmlađe učenike o njihovoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjivanju saobraćajnih nezgoda u kojima su na žalost najčešće stradalnici djeca. Djeci to pokazujemo i praktično, naročito na pješačkim prelazima u blizini njihovih škola“, kaže vođa saobraćajnog sektora Maid Tulumović.

Saobraćajnoj patroli PS Fojnica su u kontroli vozača pomagali dvoje učenika četvrtog razreda O.Š. “Muhsin Rizvić“ u Fojnici Ferid Softić i Selva Džigal.

pretraga novosti :: arhiva novosti