Nova verzija sajta
Raiffeisen bank donirala plastenik Zavodu Drin
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 28.07.2008, 16:25
Pročitano 244 puta
Klikni za više fotografijaDonirani plastenik
Nakon što je nedavno menadžment Raiffeisen banke donirao opremu za logopedski kabinet koji služi za slušnu i govornu reanimaciju Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin" u Fojnici, ovih dana su ovom zavodu uručili još jednu donaciju, doniran je plastenik. Ispred Raiffeisen leasinga plastenik su direktoru Zavoda "Drin" Ibrahimu Katani uručili predstavnici menadžmenta Esad Mujezim i Milana Miličević.

Direktor Katana je zahvalio na donaciji i tom prilikom je kazao: "Prošle godine smo dobili od vas opremu za logopedski kabinet, a evo sada ovaj plastenik. Zahvaljujem vam u ime 500 štićenika Zavoda "Drin" i u ime 200 zaposlenih u ovoj kući. Ovaj plastenik će nam dobro doći da u njemu rade korisnici usluga Zavoda "Drin" i to će bit veoma dobra i korisna radna terapija i okupacija. Mi imamo oko 70 dunuma svoje zemlje i na jednom dijelu našeg zemljišta pored izletišta Malkoč mi zasijemo velike količine krompira i luka, da skoro sebi pripremimo dovoljno za zimnicu kad su u pitanju ti artikli. Najpotrebniji nam je prostor za smještaj štićenika, smještajnih kapaciteta nam nedostaje. Kod nas u zavodu veliki broj štićenika ima radnu okupaciju. Evo jedan dio predmeta koje naprave sami štićenici prodajemo ove godine i na "Visočkom ljetu".

Predstavnik Raiffeisen banke Esad Mujezin je kratko kazao: "Drago nam je što smo napravili mali korak na humanitarnom pravcu pomoći ovoj kući. Zaista smo fascinirani viđenim u Zavodu "Drin", kolika je briga oko korisnika ovog zavoda. Nadamo se da će ovaj objekat koji smo danas donirali služiti svojoj svrsi i namjeni, na korist ovih ljudi koji su smješteni u ovoj ustanovi".

Svi zajedno su obišli prostorije zavoda. Direktor Katana je u znak zahvalnosti predstavnicima Raiffeisen leasing uručio zahvalnicu i sliku rad štićenika Zavoda "Drin".

pretraga novosti :: arhiva novosti