Nova verzija sajta
Fojničko ljeto 2008 - 13. Memorijal "Kenan Memija": Travnik - Štajermark 3:0
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 28.07.2008, 15:19
Pročitano 195 puta
Klikni za više fotografijaOtvaranje memorijala
U drugoj utakmici trinaestog Memorijala „Kenan Memija“ u Fojnici su se sastale fudbalske ekipe NK Travnik iz Travnika i reprezentacija BH igrača koji igraju za klubove u pokrajini Štajermark u Austriji.

Stadion SD Fojnica iz Fojnice. Gledalaca 200. Sudija: Amir Saračević (Sarajevo) sa pomoćnicima: Perom Nenadićem i Ajdinom Pašićem (oba iz Fojnice). Žuti karton: Pranjković (Travnik). Strijelci: 1:0 – Mujakić (5), 2:0 – Varupa (28) iz penala, 3:0 – Nemeljaković (45),

Travnik: Nurković, Terzić, Varupa, Helvida, Zeko, Sarajčić, Šiljak, Lihovac, Šeta, Nemeljaković i Mujakić. Još su igrali: Delić, Hodžić, Hećo, Čurić, Pranjković, Kolašinac i Idrizović. Šef stručnog štaba: Adnan Čorbo.

Reprezentacija Štajermark Austrija: Huskić, Medić, Hozanović, Ramić, Džidžić, D. Mujkanović, Grgić, Karić, A.Mujkanović, Borić i Imširović. Još su igrali: Perić, Hadžisejdić, Bratkić, Ahmetović i Drino. Selektor reprezentacije: Enver Parić Cembe.

Drugi finalista tradicionalnog memorijala „Kenan Memija“ je NK Travnik iz Travnika i jučer su se u finalu memorijala sastala sa ekipom NK Iskre iz Bugojna, utakmica se igrala u 17,30 sati, a utakmica za treće mjesto se igrala u 15,30 sati gdje su se sastale Reprezentacija Štajermark – Austrija i domaćin FK Fojnica iz Fojnice.

pretraga novosti :: arhiva novosti