Nova verzija sajta
RC "Brusnica" idealno mjesto za odmor
Hazim Čukle - Četvrtak, 17.07.2008, 13:25
Pročitano 967 puta
Klikni za više fotografijaRC "Brusnica"
Ovih dana kada traju tropske vrućine, mnogi Fojničani spas traže uz obale rijeka, potoka, bazena i Prokoškog jezera. Oni koji žele dobru i "debelu" hladovinu, a uživati na čistom planinskom zraku mogu to naći petnaestak kilometara od Fojnice u Rekreacijskom centru "Brusnica" na Poljani odnosno u kompleksu Ski centra "Poljana" iznad Fojnice. Ovaj Rekreacijsko centar nudi bogatu ponudu za odmor i rekreaciju. Da bi upotpunio svoju ponudu ovih dana je izgrađeo odbojkaško igralište na pijesku, a u toku je izgradnja nogometnog, košarkaškog i rukometnog igrališta.

Od direktorice RC "Brusnice" Kaje Iviš smo saznali: "Tokom zime ovdje rade dva ski lifta, a mi nudimo bogate sadržaje za odmor i rekreaciju i tokom ljeta, ljetnog turizma. RC "Brusnica" je smješten na 1500 metara nadmorske visine na Matorcu iznad Fojnice. Posjeduje 11 apartmana sa 45 ležaja. Što se tiče cijena one su za noćenje sa doručkom 38 KM, polupansion 45 KM a puni pansion 50 KM po osobi. Kod nas gosti dolaze pojedinačno i u grupama, najčešće Sarajevo i Tuzla, a ima ih iz Kiseljaka, Mostara, Visokog, Busovače, naravno i iz Fojnice itd. Kod nas gost ima čime da se zabavi i odmori.

U svojoj ponudi nudimo jahanje konja, vožnja bicikla, planinarenje, upotreba saune, razne masaže, iznajmljivanje motora sa vožnjom po padinama Vranice, posjete Kozovgradu (posljednje prebivalište bosanske kraljice Katarine), izlet na Prokoško jezero itd. Posebni su specijaliteti naše kuhinje, sve zdrava hrana i prirodno. Ovih dana je posebno aktuelno branje ljekobilja i šumskih plodova kao što su gljive, maline, borovnice itd. U večernjim satima vikendom imamo i muziku uživo. Vikendom je ovdje veliki broj izletnika koji uživaju u čistom zraku i nedirnutoj prirodi".

pretraga novosti :: arhiva novosti