Nova verzija sajta
Za 60 dana 60 000 KM
Hazim Čukle - Četvrtak, 03.07.2008, 15:06
Pročitano 212 puta
Klikni za više fotografijaUplatno mjesto
Stara je izreka ko igra igre na sreću on se može i nadati. Da za sreću nije nikad kasno govori nam i ova priča, koju smo zabilježili u Fojnici. Povratnik u Fojnicu 60 godišnji penzioner iz Fojnice je nedavno na igri loto Lutrije BiH dobio 60 hiljada KM.

Ovaj simpatični i uvijek spreman za šalu Fojničan nam je uz kafu ispričao: "Ma da vam pravo kažem ja vam nisam vjerovao toliko u te igre na sreću. Pošto ne pijem, ne idem po lokalima, ne pušim, kao da mi je nešto u glavi reklo igraj i ti, dobit ćeš. Moja supruga igra loto redovno godinama i nikad ništa nije dobila, mislim da joj je najveći i najbolji dobitak taj što je mene dobila za muža. Ja sam počeo igrati tek od prije 60 dana. Stigao je dobitak od 60 hiljada KM krajem maja ove godine. Uplatio sam na uplatnom mjestu Lutrije BiH u Fojnici u Samostanskoj ulici, u "Fojnicatursu". To je i jedino uplatno mjesto u Fojnici.

Bilo je to 22. kolo lota, a igrao sam svoje brojeve: 5, 6, 7, 10, 23 i 26. Taj dan nisam gledao izvlačenje brojeva, jer sam sa suprugom na njivi okopavao krompir i kasno sam ušao u kuću. Ujutro kad sam otvorio dnevne novine i vidio izvučene brojeve, rekao sam supruzi stara izgleda da sam dobio na lotu i to šesticu. Tek u četvrtak sam se uvjerio kada je izašao i zvanični izvještaj. Bile su dvije šestice po 60 hiljada KM. Otišao sam u Lutriju BiH i dobio 52 hiljade i nešto KM, koje sam prebacio na račun u banku."

"Nešto onako kontam, igrao sam tek šezdeset dana dobio šezdeset hiljada, šta da sam počeo igrati prije stotinu dana ili prije više godina koliko bi para tada dobio", u šali kaže ovaj penzioner.

"Nisam bio uzbuđen, vjerujte bio sam hladan ko špricer. Predložio bih svakome da se okuša u igri na sreću jer nikad se ne zna. Znao sam odmah u šta ću uložiti dobijeni novac. Naravno, to će biti za završetak moje kuće u izgradnji. Ostaviti ću koju KM da se nađe, jer znate kakve su nam penzije, mi penzioneri primamo je unazad a trošimo unaprijed", kaže u šali uvijek raspoloženi i spreman za šalu sretni dobitnik iz Fojnice.

Uplatno mjesto Lutrije BiH u Fojnici je dosta sretno za igrače na sreću, jer je prije nekoliko godina tu uplaćena još jedna šestica, a deseteraca na igri bingo je bilo nekoliko, kao i gost igrača itd.

pretraga novosti :: arhiva novosti