Nova verzija sajta
Bosna i Hercegovina na drugi način
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 14.04.2008, 13:16
Pročitano 264 puta
Klikni za više fotografijaU muzeju samostana
Fojnica je domaćin četverodnevnog programa "Bosna i Hercegovina na drugi način", turističke manifestacije koja se održava u Fojnici od 10. do 14. aprila na inicijativu turističke agencije "Respect" iz Visokog uz pomoć Turističke zajednice Zeničko - Dobojskog kantona, Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona i suorganizatora RC "Brusnica" i "Aquareumal" Fojnica.

Četrdesetak turističkih radnika su došli iz turističko - hotelskih agencija iz Jugoistočne Evrope zemalja: Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i nekoliko domaćih turistićkih agencija i turističkih zajednica BiH. Organizatori ove manifestacije su kazali da je cilj ove manifestacije turističkim radnicima iz regiona predstaviti BiH na drugi i pozitivniji način, sa svim njenim prirodnim ljepotama i kulturnim blagom. Prilikom trajanja ove manifestacije turistički radnici će posjetiti nekoliko turističkih mjesta koja mogu na najljepši način ugostiti strane i domaće turiste i ponuditi im nezaboravne užitke i kvalitetnu uslugu. Prvog dana boravka u Fojnici turistički radnici su posjetili RC "Brusnicu" u Ski centru "Poljana" iznad Fojnice i Franjevački samostan u Fojnici. U Večernjim satima je u sali hotela "Reumal" prezentirana turistička ponuda Fojnice. U sva četiri dana pored obilaska znamenitosti za goste je priređeno i iznenađenje na drugi način. U RC "Brusnica" je bilo planirano iznenađenje "Potraga za blagom" kako bi posjetitelji tragali za blagom, ali zbog velike i guste magle to je odgođeno.

Nakon Fojnice gosti su posjetili i upoznali se sa prirodnim i kulturnim ljepotama Jajca i Travnika, a u večernjim satima u "Reumalu" je održana prezentacija Semira Osmanagića o projektu Arheološki park "Bosanska piramida Sunca" u Visokom. Trećeg dana boravka u Fojnici gosti su posjetili Visoko, Kakanj, Kraljevu Sutjesku i danas, četvrtog dana je posjeta tvrđavi u Doboju nakon čega će biti priređen ručak (prezentacija srpske kuhinje).

pretraga novosti :: arhiva novosti