Nova verzija sajta
Fojnica u programu Jadranskog susjedstva
Hazim Čukle - Subota, 29.03.2008, 23:59
Pročitano 223 puta
Klikni za više fotografijaIspred samostana
U fojničkom "Reumalu" održan je sastanak koordinacionog odbora projekta TTB - Turismo Terme Benessere, kao novi program Jadranskog susjedstva, kojem su, pored domaćina, prisustvovali predstavnici iz Italije, Hrvatske i Srbije (Daruvarskih toplica i Udruženja banja Srbije).

Gostima je prezentiran turistički potencijali Fojnice sa akcentom na banjski turizam. O projektu Turismo Terme Benessere (Turizam terme wellness) koji je u završnoj fazi i koji je u okviru EU INTEREG/CARDS PHARE programa govorile su Amela Strujić, konsultant COTUP-a za zemlje Balkana, i Maria Rosaria Maneri, ministrica turizma provincije Leće (Lecce) i član Senata Republike Italije.

Partneri u ovom projektu su SERDA, kao institucionalni partner iz BiH, Konzorcij turističkih operatera regiona Puglia italijanske provincije Bari, Leće, općina Tolentino, grad Daruvar, Daruvarske toplice i Udruženje banja Srbije.

Predstavnici pomenutih partnera tokom boravka u BiH posjetili su Sarajevo i Fojnicu. Prilikom obilaska Franjevačkog samostana u Fojnici domaćin, gvardijan fra Mirko Majdandžić priredio im je druženje u konobi Samostana.

pretraga novosti :: arhiva novosti