Nova verzija sajta
Takmičenje učenika osnovnih škola u veleslalomu
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 03.03.2008, 17:16
Pročitano 212 puta
Klikni za više fotografijaDodjela nagrada
U organizaciji Sportskog Saveza iz Kiseljaka i Ski kluba "Vran kamen" iz Fojnice, jučer je na stazama Ski centra "Poljana" iznad Fojnice održano takmičenje učenika osnovnih škola od prvog do osmog razreda škole u veleslalomu. Predsjednik SK "Vran kamen" iz Fojnice Rade Kapetanović nam je o ovom takmičenju kazao: "Ovo je peto tradicionalno natjecanje učenika osnovnih škola u veleslalomu. Učestvuje 60 takmičara učenika osnovnih škola iz Busovače, Kiseljaka, Kreševa i Fojnice. Najbolji takmičari su nagrađeni medaljama, diplomama i peharima, a za sve takmičare je organizator obezbijedio čaj i sendviče. Takmičenju je prisustvovalo stotinjak gledalaca, uglavnom roditelja, učitelja i nastavnika ovih škola. Nagrade najboljim su uručene ispred Rekreacijskog centra "Brusnica".

U kategoriji mlađih "cicbanki" prvo mjesto je zauzela Greta Kapetanović, drugo Dijana
Dijaković i treća Ana Marija Karačić. Kod mlađih cicbana najbolji je bio Marko Udovičić, drugo mjesto Andrej Bošnjak, treći Ivo Bilan. Kod starijih cicibanki najbolje su bile Maja Knežević i Ivana Stoimilović. Kod starijih cicibana poredak je slijedeći, prvo mjesto David Udovčić, drugi Mateo Dilber i treći Petar Bašić. Kod starijih djevojčica, učenica petog i šestog razreda najbolje su bile Antonela Bošnjak, drugo mjesto Nikolina Marijanović i treće Irena Oroz. Kod dječaka istih razreda najbolji je bio Igor Ivičević, drugi Josip Šimunić i treći Franko Stanić. U kategoriji najstarijih djevojčica, učenica
sedmog i osmog razreda najbolja je bila Nikolina Šitum, drugo mjesto Matea Filipović i treće mjesto Marija Miličević. Kod dječaka sedmog i osmog razreda najbolji je bio Leon Tuka, drugo mjesto Goran Katavić i treće mjesto Filip Čuturić. Ekipno je redosljed slijedeći, Gromiljak Kiseljak, Fojnica i treće Kreševo. Direktor RC "Brusnica" je sve učesnike i gledatelje počastio sendvičima, sokovima, vinom, gulašom i pečenjem ispod sača".

pretraga novosti :: arhiva novosti