Nova verzija sajta
Nacrt Omladinske politike općine Fojnica za 2008-2010
Nevres Jemendžić - Srijeda, 30.01.2008, 17:53
Pročitano 341 puta
Općina FojnicaUrađen je Nacrt Omladinske politike općine Fojnica, sa Planom aktivnosti za period 2008. - 2010. godina, koji je nastao kao rezultat dvogodišnjeg rada u sklopu projekta "Poboljšanje položaja djece i mladih u Bosni i Hercegovini", koji je vodio i finansirao Konzorcij pet nevladinih organizacija iz Italije. U projektu su učestvovali: službenik za mlade i LED referent ispred Općine Fojnica, Centar za socijalni rad, Omladinski centar "Stella", OŠ "Ivan Goran Kovačić" i OŠ "Muhsin Rizvić".

Ovaj dokumenat je rezultat istraživanja o problemima i potrebama mladih Fojnice, provedenog u ljeto 2006. godine. Istraživanje je izvršeno na osnovu veoma dobrog upitnika o problemima i potrebama mladih, anketiranja predstavnika političkog, javnog i društvenog života Fojnice, metodom neformalnih razgovora, a na kraju istraživanja održan je okrugli sto na temu: "Budućnost mladih Fojnice". Na osnovu toga istraživanja određeno je šest oblasti omladinskog djelovanja, koje su istaknute kao najveći problemi i potrebe mladih. Omladinska politika sadrži Plan aktivnosti po ovim oblastima i po godinama, za period 2008. - 2010. godina, sa naznačenim problemima, aktivnostima, nosiocima aktivnosti i planiranim sredstvima za njihovu realizaciju.

Molimo Vas da pogledate i razmotrite Nacrt Omladinske politike, date svoje sugestije, primjedbe i prijedloge i sve to dostavite u Službu za opću upravu i društvene djelatnosti općine Fojnica, n/r Nevres Jemendžić, službenik za mlade, do kraja mjeseca januara/siječnja 2008. godine. U nadi da ćete dokumenat detaljno razmotriti i svojim sugestijama dati puni doprinos u poboljšanju života i rada mladih Fojnice, unaprijed se zahvaljujemo.

pretraga novosti :: arhiva novosti