Nova verzija sajta
U Jajcu promovirana strategija razvoja turizma SBK/KSB
mir5ad - Utorak, 29.01.2008, 03:08
Pročitano 244 puta
Fojnica onlineUz prisustvo brojnih gostiju, predstavnika Općina SBK/KSB, ministara u Vladi SBK/KSB, predstavnika turističkih organizacija, razvojnih agencija, ugostiteljskih preduzeća, nevladinog sektora u Jajcu je protekle sedmice upriličena multimedijalna prezentacija projekta «Strategija razvoja turizma SBK/KSB» - Inovirani marketing projekat 2008-2012.godina. Domaćin ove prezentacije bila je Vlada SBK/KSB i nadležno Kantonalno Ministarstvo privrede/gospodarstva.

Gostima dobrodošlicu u Jajce Općina Jajce poželjela je izložbenom postavkom «Jajce – kraljevski grad» kojom se Jajce predstavilo i u Parizu.

Prisutne goste u ime domaćina pozdravio je ministar privrede/gospodarstva u Vladi SBK/KSB Bajro Makić naglasivši da općine SBK/KSB sa svojim prirodnim resursima i kulturno – historijskim blagom imaju velike potencijale u razvoju turizma. Ministar Makić nagovijstio je i mogućnost veće suradnje sa obrazovnim institucijama i mogućim uvrštavanjem u nastavu predmeta iz turizma kako bi se dodatno educirala populacija mladih i otvorio njihov interes za angažovanjem u ovoj grani privrede.

«Strategiju razvoja turizma SBK/KSB»- Inovirani marketing projekat 2008-2012.godina prezentirao je autor prof. dr. Alija Pozderac, projekt i marketing menadžer iz Zagreba, međunarodni ekspert za turizam i hotelijerstvo, autor više od 200 projekata turističkog razvoja i marketinga u 10 zemalja jugostične Evrope koji je za svoj dugogodišnji rad u ovoj oblasti 2007. godine ponio titulu najmenadžera turizma za jugoistočnu i srednju Evropu.

Ističući da je ovo područje pravo bogatstvo za razvoj turizma u mnogim oblastima prof. Pozderac pozvao je nadležne općine, turističke i druge organizacije koje se bave ovom oblašću da svojim aktivnostima, koristeći prijedloge iz Strategije učine sve na unaprijeđenju i razvoju turističkih resursa.

NEKA NAŠA SREDNJA BOSNA UVIJEK BLISTA I NEK BUDE KAO BISER ČISTA!

Eni News, 28.01.2008
(Preuzeto sa: www.eni-news.com)
pretraga novosti :: arhiva novosti