Nova verzija sajta
Šehzija Klisura sa suprugom Nejrom posjetio bolesnog Sabahudina
Hazim Čukle - Utorak, 25.12.2007, 19:13
Pročitano 183 puta
Klikni za više fotografijaŠehzija i Nejra u posjeti
O 11-godišnjem Sabahudinu Tataru iz fojničkog naselja Voljevac, koji je teško bolestan i ne mmože da redovno pohađa četvrti razred OŠ "Muhsin Rizvić" u Mjesnoj zajednici Ostružnica u Fojnici smo pisali u dva navrata. Prvi put kada je obolio i kada je trebala pomoć za liječenje malog Sabahudina. Prvi se za pomoć javio Fojničan Šehzija Klisura, koji se nalazi tek tri godine na privremenom radu u Švicarskoj, a koji je sa svojim prijateljima iz Kozarca koji sa njim rade u Švicarskoj sakupio 950 švicarskih franaka i poslao bolesnom Sabahudinu. Tada je telefonom kratko kazao da to radi u ime Boga za svoje i zdravlje svojih najbližih.

Sabahudin je operiran u Kliničkom centru Koševo i sada je na fizikalnim terapijama. Stanje ide na bolje i po prognozama doktora liječenje bi trajalo oko tri godine, kako bi Sabahudin sa drugovima išao redovno u školu i sa njima se igrao i družio. Sabahudinovi otac i majka nisu zaposleni, a i Sabahudinova majka je teško bolesna.

Šehzija je tada obećao da neće stati na tome i da će pokrenuti akciju prikupljanja pomoći za liječenje Sabahudina. I tako je i bilo. Ovih dana je došao na odmor u svoju Fojnicu i sa suprugom Nejrom prije svoje posjetio kuću malog Sabahudina i njegovih roditelja. Tom prilikom nam je kazao: "Došao sam da provedem Bajram i Novu godinu ovdje u Fojnici. Sa svojim prijateljima i kolegama sam prikupio određenu sumu novca i evo donio ih Sabahudinu. Sa mnom su svoje novčane priloge dali i Emir Dautović, Almir Dautović, Fahrudin Kapetanović i Refik Balić, svi iz Kozarca. Ja sam vjernik, volim pomagati, hvala Bogu kad mogu to činiti. Slab sam na djecu i šta god treba za liječenje malom Sabahudinu tu smo da mu pomognemo. Naredne operacije i oporavak malog Sabahudina ćemo pratiti i pomagati. Proširiti ćemo akciju, a ujedno bih pozvao sve one koji mogu i da pomognu malom Sabahudinu".

U vrijeme naše posjete Sabahudin je proslavljao svoj 11. rođendan, kaže bili mu drugovi iz škole. Tako je Šehzija prispio upravo na rođendansko slavlje i iskoristio priliku pokloniti veću sumu novca i slatkiša Sabahudinu.

KM račun za pomoć Sabahudinu

ABS banka d.d. Sarajevo
Filijala Visoko
199047000 40000 37

broj: 61640

Prezime i ime: Sabahudin Tatar
Adresa: Voljevac 29, Fojnica

pretraga novosti :: arhiva novosti