Nova verzija sajta
Medžlis IZ Fojnica uručio zahvalnicu Ivici Staniću – Arliki
Hazim Čukle - Četvrtak, 29.11.2007, 19:50
Pročitano 281 puta
Klikni za više fotografijaUručivanje zahvalnice
Svoju veliku ljubav prema svom gradu Fojnici 69-godišnji Ivica Stanić Arlika je iskazao više puta i na razne načine. Pod imenom Ivica Stanić malo ga ko zna. U Fojnici je dovoljno samo reći Arlika i svako će vas uputit na pravu adresu. Među prvim je povratnicima u Fonicu, i tada je kazao da ne može bez Fojnice i da je to njegov grad. Učesnik je brojnih akcija uređenja i čišćenja grada, veliki je humanista.

Poklonio je i tri javna sata, jedan svome gradu, drugi Franjevačkom samostanu u Fojnici i treći Medžlisu Islamske zajednice Fojnica. I na ovaj način je iskazao svoju ljubav prema svom gradu Fojnici i objema vjerskim zajednicama u Fojnici.

Ovih dana je Ivica Stanić zvani Arlika dobio zahvalnicu od Medžlisa IZ Fojnica. Ispred Medžlisa IZ Fojnica zahvalnicu mu je uručio glavni imam Medžlisa IZ Fojnica prof. ef. Mensur Pašalić, koji mu je tom prilikom zahvalio na kontinuiranom pomaganju u svojim akcijama svom gradu. Vrijednost jednog od satova je oko 3 hiljade KM, a kako kaže Arlika imaju više funkcija i višenamjenski su jer mogu obavljati nekoliko operacija. Dodao je da je ovo njemu veliki i drag gest Medžlisa IZ Fojnica.

pretraga novosti :: arhiva novosti