Nova verzija sajta
Osnivačka skupština Udruženja pčelara Fojnice
Hazim Čukle - Četvrtak, 22.11.2007, 17:35
Pročitano 320 puta
Klikni za više fotografijaOsnivačka skupština
U sali fojničke Galerije "Central" je u organizaciji inicijativnog odbora pčelara Fojnica održana prva osnivačka Skupština pčelara Fojnice. Na ovoj osnivačkoj Skupštini pčelara Fojnice je bilo prisutno tridesetak pčelara Fojnice. Dat je naziv novo osnovanom Udruženju pčelara Fojnice, Udruženje pčelara "Radilica" Fojnica.

Izabran je i prvi predsjednik Skupštine pčelara Fojnice sa mandatom od četiri godine, to je Sulejman Balić, dok je za dopredsjednika Skupštine izabran Ivica Remić. Za prvog predsjednika Udruženja pčelara Fojnice je izabran Jusuf Pamić iz fojničkog naselja Ostružnica, a za dopredsjednika udruženja je izabran Milenko Bilić. Upravni Odbor Udruženja pčelara Fojnice pored predsjednika i dopredsjednika čine još pet članova a to su Taib Pamić, Ilija Mijatović, Fadil Omanović, Mirsad Huskić i Zijad Bukvić. Nadzorni odbor čine predsjednik Ibro Katana i članovi Jovan Zupur i Abid Hasanbegović. Sud časti je predsjednik Selver Memija sa članovima Slavkom Bošnjakom i Fuadom Ibreljićem. Osobe koje će predstavljati i zastupati Udruženje pčelara "Radilica" Fojnica su predsjednik UO Jusuf Pamić i dopredsjednik Milenko Bilić.

Nakon završetka osnivačke Skupštine pčelara Fojnica prisutnim pčelarima je u organizaciji Belgijskog Caritasa sa sjedištem u Sarajevu održano predavanje o pčelarstvu. Predavač je bio profesionalni pčelar iz Janje Ferid Velagić koji je izdao do sada sedam knjiga iz oblasti pčelarstva a vlasnik je i firme "Uzgojno - selekcijskog centra" čija je osnovna djelatnost uzgoj matica i proizvodnje matične mliječi. Inicijator je pokretanja časopisa za pčelare a to bi bilo po njegovim riječima prvi put u BiH.

pretraga novosti :: arhiva novosti