Nova verzija sajta
Web stranica Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići - Fojnica
Mirsad Topalović - Srijeda, 31.10.2007, 18:01
Klikni za više fotografijaZavod Bakovići
"Mi smo centar za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje i produženo liječenje i rehabilitaciju, obučavanje za samostalan život prema preostalim sklonostima i sposobnostima odraslih osoba sa:

- smetnjama u duševnom razvoju («osobe s posebnim potrebama»)
- smetnjama u duševnom zdravlju («osobe s duševnim smetnjama»)

kojima nije prijeko potrebno bolničko liječenje ili je ono završeno, a iz određenih opravdanih razloga ne postoje uvjeti stalnog boravka u vlastitoj obitelji i socijalnoj sredini ..."

URL: http://www.zavod-bakovici.ba

Fudbalska liga Kantona Sarajevo: Fojnica – Bojnik 11:0 (4:0)
Nevres Jemendžić - Ponedjeljak, 29.10.2007, 19:41
FK FojnicaU jednoj neravnopravnoj utakmici fojnički zelenobijeli su do nogu potukli simpatičnu ekipu Bojnika, koja je odigrala veoma fer i korektnu utakmicu. Iako pod velikim psihološkim pritiskom stalnog "isključivanja" iz lige, igrači Fojnice su smogli snage da odigraju utakmicu u visokom ritmu svih 90 minuta, razgalivši srca malobrojnih promrzlih navijača na stadionu pokraj Dragače. Raduje ulazak u igru mladih igrača iz Fojnice, koji svojiom igrom dokazuju da će ova ekipa imati svijetlu budućnost.

Fudbalska liga Kantona Sarajevo - 12. kolo
Nevres Jemendžić - Ponedjeljak, 29.10.2007, 19:38
FK FojnicaRezultati (12. kolo – 27./28. X 2007.):

Omladinac – Vogošća 0:3
Fojnica – Bojnik 11:0
Dobrinja – Bosna 1:6
Biser – Igman 2:1
Saobraćajac – Ilijaš 1:0
Mladost – Pofalićki 5:2
Partizan – Iskra 0:3
Hrid – Butmir 1:1

Postavljanje krovne konstrukcije na novoj zgradi Općine Fojnica
mir5ad - Ponedjeljak, 29.10.2007, 17:58
Klikni za više fotografijaFojnica, 29.10.2007

Pogledajte fotografije ovdje.
(Foto: Hazim Čukle, 29.10.2007)

Sabahudinu Tataru potrebna još jedna operacija
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 29.10.2007, 17:49
Klikni za više fotografijaPosjeta iz škole
O dječaku Sabahudinu Tataru iz fojničkog naselja Voljevac u Mjesnoj zajednici Ostružnica smo pisali u dva navrata. Ima tešku bolest kuka. Više puta je operiran, ali je potrebno još vremena i truda, operacija i pomoći doktora kako bi mali Sabahudin išao u školu sa svojim vršnjacima. Sreli smo Sabahudinovog oca Zakira koji je nezaposlen, a također mu je bolesna i supruga. Zakir nam je kazao: "Sabahudin se liječio godinu dana u kantonalnoj bolnici u Travniku. Polovinom jula ove godine je primljen u Klinički centar u Sarajevu radi operacije lijevog kuka gdje je i operiran sa dijagnozom morbus perthes i sin - osteoporoza kuka.

Novi most u Bakovićima
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 29.10.2007, 17:28
Klikni za više fotografijaRadovi na mostu
Završena je izgradnja novog betonskog mosta preko Bistričkog potoka u fojničkom naselju Bakovići, šest kilometara udaljenog od Fojnice, na putu Fojnica - Dusina. Od predsjednika Mjesne zajednice Bakovići Ive Markije smo saznali: "Ovih dana je započela izgradnja novog mosta u Bakovićima. Sredstva za izgradnju novog mosta je dala Kantonalna Direkcija za ceste i ona iznose 50 hiljada KM. Izgraditi će se novi betonski most u dužini od 6 do 7 metara...

Odakle si, odakle ti je i žena
Hazim Čukle - Petak, 26.10.2007, 06:28
Klikni za više fotografijaAdolf Golmayer
Za austrijanca 65-godišnjeg Adolfa Golmayera bi malo ko mogao pogoditi koliko ima godina, jer izgleda mnogo mlađe, a zanimljiv je po još nečemu. Rođen je u Austriji, živio u Njemačkoj, oženjen iz BiH i voli kazati da ima svoje tri domovine BiH, Austriju i Njemačku. Odlično govori bosanski jezik i odmah voli kazati da je on odakle mu je i žena, iz BiH. Sreli smo ga na terasi RC "Brusnica" u Ski centru "Poljana", petnaestak kilometara iznad Fojnice. Došao je kako kaže sa prijateljem da vidi ovu ljepotu kojom je priroda obdarila ovaj kraj i tom prilikom nam kazao...

Novi predsjednik Šahovskog kluba "Fojnica" Fehim Zečević
Hazim Čukle - Četvrtak, 25.10.2007, 20:04
Klikni za više fotografijaFehim Zečević (lijevo)
Na nedavno održanoj redovnoj Skupštini Šahovskog kluba "Fojnica" iz Fojnice u redovnoj proceduri izabrano je novo rukovodstvo kluba. Novi predsjednik ŠK "Fojnica" iz Fojnice je Fehim Zečević. Članovi Upravnog odbora kluba su: Andrija Lekić, Nermin Letić, Ismar Bratić i Josip Bošnjak. ŠK "Fojnica" iz Fojnice broji 40 članova.

Gostovanje dubrovačkog Mješovitog pjevačkog zbora „Libertas“
Nasir Selimović - Četvrtak, 25.10.2007, 07:13
Klikni za više fotografijaLibertas
Dugo je pripremano gostovanje dubrovačkog Mješovitog pjevačkog zbora "Libertas" u Fojnici: prethodno usaglašeni termin početkom jeseni, prolongiran je zbog nenadne turneje Zbora po Italiji. Onda je uslijedio Ramazan, pa Bajramski praznici da bi napokon 19. oktobra 47 članova Libertasa stiglo u Fojnicu i priredilo dva nezaboravna koncerta; prvi, istu večer po dolasku, u Samostanu, i drugi, dan kasnije, u Reumalu. Želja da se do sada uspješna poslovna saradnja između Općinskog odbora Matice umirovljenika Dubrovnika i Centra Reumal, pretoči u prisnije veze dva grada, rezultirala je gostovanjem Zbora Libertas u Fojnici.

Tragovima Bosanskog kraljevstva
mir5ad - Srijeda, 24.10.2007, 16:45
Fojnica onlineNačelnici deset općina s područja BiH sastali su se danas u Sarajevu da bi precizirali detalje projekta "Tragovima bosanskog kraljevstva" u kojem sve participiraju te da odrede finansijski doprinos njegovoj realizaciji.

Riječ je o projektu čiji je cilj razvoj i predstavljanje kulturnog turizma, što će u konačnici doprinijeti ekonomskom i socijalnom razvoju spomenutih bh. regija te poboljšanju konkurentnosti BiH u turističkoj oblasti.

U projektu će učestvovati općine Vareš, Visoko, Zenica, Maglaj, Tešanj, Fojnica, Travnik, Donji Vakuf, Kakanj i Jajce.

pretraga novosti :: arhiva novosti