Nova verzija sajta
Službene novine općine Fojnica br. 5
Mirsad Topalović - Ponedjeljak, 01.10.2007, 19:47
Općina FojnicaObavještavamo vas da je izašao 5. ovogodišnji broj Službenih novina općine Fojnica. Službene novine br. 5, kao i prethodne brojeve, možete preuzeti ovdje.

Zakazana 16. sjednica Općinskog vijeća
mir5ad - Ponedjeljak, 01.10.2007, 19:23
Općina FojnicaTemeljem članka 23. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Fojnica sazivam XVI. sjednicu Općinskog vijeća Fojnica. Sjednica će se održati dana 3. listopada 2007. godine /srijeda/ u dvorani hotela "Reumal" u Fojnici sa početkom u 9:00 sati.

Fudbalska liga Kantona Sarajevo - 8. kolo
Nevres Jemendžić - Ponedjeljak, 01.10.2007, 16:32
FK FojnicaRezultati (8. kolo – 29./30. IX 2007.):

Omladinac – Bosna 0:2
Bojnik – Igman 3:4
Vogošća – Ilijaš 1:2
Fojnica – Pofalićki 7:2
Dobrinja – Iskra 1:5
Biser – Butmir 6:1
Saobraćajac – Hrid 1:4
Mladost – Partizan 3:1

Sabahudin uspješno operiran
Hazim Čukle - Petak, 28.09.2007, 20:26
Klikni za više fotografijaPosjeta iz škole
Krajem marta ove godine smo na našoj web stranici pisali i molili za pomoć za liječenje mladog desetogodišnjeg Sabahudina Tatara iz fojničkog naselja Voljevac, MZ Ostružnica. Tada smo napisali i zabilježili posjetu učenika njegovih kolega učenika O.Š."Muhsin Rizvić" iz Fojnice koji su mu tom prilikom uručili 1200 KM koje je sakupilo Vijeće učenika ove škole. Sabahudin je iznenada teško obolio od osteoporoze kuka. Saznali smo da je Sabahudin nedavno uspješno operisan na klinici Koševo u Sarajevu i sad se nalazi na postoperativnom oporavku. Po riječima njegovih roditelja potrebna mu je još pomoć, za dalji oporavak i banjsko liječenje.

Saudina mora na operaciju u Austriju
Hazim Čukle - Petak, 28.09.2007, 20:16
Klikni za više fotografijaSaudina
Početkom maja ove godine smo apelovali na pomoći koja je potrebna bolesnoj 12-godišnjoj Saudini Rizvić iz sela Rizvići u MZ Pridola općina Fojnica. Kako smo tada pisali Saudina ima urođenu anomaliju srca i da je po zaključcima ljekara jedini spas za mladu Saudinu operacija na nekoj od klinika Austrije ili Švicarske. Pošto ta operacija košta mnogo novca oko 37 hiljada eura, roditelji Saudine Rizvić nisu u mogućnosti da to plate. Kako smo saznali od nekih Saudininih komšija ona bi trebala drugog oktobra putovati u Austiju u Beč na operaciju kojoj je termin oko petog oktobra. Novac za operaciju nije sav sakupljen, pa oni koji mogu i žele da pomognu ovoj mladoj djevojčici mogu uputiti pomoć na bankovne račune koji se nalaze u ostatku teksta.

Samirov krompir u obliku srca
Hazim Čukle - Petak, 28.09.2007, 15:02
Klikni za više fotografijaKrompir kao srce
U fojničkom naselju Banja, koje je udaljeno nekoliko stotina metara od hotela "Reumal", ovih je dana nezaposleni demobilisani borac Armije BiH 30-godišnji Samir Hodžić iskopavao svoj krompir. Zadovoljan je bio urodom krompira, ali i iznenađen kada je naišao na jedan manji crveni krompir, koji je bio u obliku srca. Šaljivo je to prokomentarisao da je neoženjen, i da bi se trebalo ženiti i da je to neka poruka da i on da svoje srce nekoj voljenoj djevojci.

U nedjelju na planinu
mir5ad - Srijeda, 26.09.2007, 15:04
Klikni za više fotografijaPoziv
Planinarsko društvo
"Vranica" Fojnica

POZIVA

svoje članove, simpatizere i druge zainteresirane ljubitelje prirode na:JEDNODNEVNO PLANINARENJE
u nedjelju, 30.09.2007


Plan pohoda: Fojnica - Prokoško jezero (organizirani prijevoz) - vrh Ločike - Rimsko vrelo - Busovljanske staje - Travnička vrata - Prokoško jezero - Fojnica (organizirani prijevoz)

Četiri lidera u Fojnici o Ustavu BiH
mir5ad - Utorak, 25.09.2007, 20:14
Klikni za više fotografijaU Fojnici o Ustavu
Lideri Stranke za BiH, SDA, HDZBiH i HDZ-a 1990 Haris Silajdžić, Sulejman Tihić, Dragan Čović i Božo Ljubić sastat će se u petak u Fojnici, gdje će razgovarati o ustavnim promjenama u BiH.

Ovu informaciju "Dnevnom avazu" jučer je otkrio predsjednik SDA Tihić, koji se nalazi u Fojnici na postoperativnom oporavku.

Obilježen početak jeseni
Hazim Čukle - Utorak, 25.09.2007, 19:27
Klikni za više fotografijaStigla jesen
U organizovano obilježavanje Dana bez automobila i prvog dana jeseni uključili su se i članovi i simpatizeri PD "Vranica" Fojnica, organizujući jednodnevno planinarenje od Pogorelice do Lopate. Na jednodnevni planinarski pohod je krenulo 45 planinara i ljubitelja prirode, svih uzrasta sa polaskom sa Pogorelice do Lopate u dužini od oko 30 kilometara i šest sati pješačenja. Put je vodio od Pogorelice preko - Ljeskovika - Bukova ravan - Gola Bitovinja - Trebac - Planinarski dom Lopata (Kreševo). Odmaralo se na nekoliko mjesta i uživalo u ljepoti prirode, proplancima, visovima, prekrasnim pejzažima i nepreglednim šumama.

Sulejman Tihić na liječenju i rehabilitaciji u Fojnici
Hazim Čukle - Utorak, 25.09.2007, 17:35
Klikni za više fotografijaTihić u Fojnici
U petak je u nakon teške operacije kuka desne noge u Kliničkom centru Koševo u Fojnicu na liječenje i rehabilitaciju stigao predsjednik Stranke Demokratske Akcije (SDA) BiH Sulejman Tihić. Predsjednika Tihića su u apartmanskom naselju dočekali menadžment "REUMAL GROUP", generalni direktror RR Centra "Fojnica" dr Eldan Lokmić sa saradnicima. Sulejman Tihić je smješten na liječenje i rehabilitaciju u "Aqareumal", koji je u sastavu "REUMAL GROUP" u Fojnici.

pretraga novosti :: arhiva novosti