Nova verzija sajta
Prijateljska utakmica: Fojnica – Rudar (K) 0:4
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 23.07.2007, 18:38
Pročitano 116 puta
Klikni za više fotografijaNK Fojnica
Subota, 21.07. - Stadion SD Fojnice u Fojnici. Gledalaca:50. Sudij: Enis Jemendžić sa pomoćnicima: Ajdin Pašić i Senad Manov (svi iz Fojnice). Strijelci: 0:1 - Helja (60), 0:2 - Šolbić (65), 0:3 - A.Neimarlija (82) 0:4 - R.Husić (84).

Fojnica: Kršić, Pašić, Šabanović, Karić, Salčinović, S.Ćatić, Kunić, J. Ćatić, Topalović, M.Hodžić i Drinić. Još su igrali: Avdispahić, Kučuk, Bošnjak, Fejzić. Šef stručnog štaba: Mirsad Memija.

Rudar (K): Fejzić, Čeliković, Alić, Šabić, Džafić, Spahić, Prkić, Gafurović, Ilić, Murtić i Murić. U drugom poluvremenu su igrali: Mujagić, Emšo, Ad. Neimarlija, Šolbić, Helja, A.Neimarlija, R.Husić, A.Husić, Demir, Kubat I Sarajčić. Šef stručnog štaba: Nijaz Kapo.

U prijateljskoj utakmici nogometaša Fojnice, člana Druge lige Zapad i prvoligaša Rudara iz Kaknja po veoma toplom i sparnom vremenu su pružili dobru igru. Gosti iz Kaknja su bili bolji od pomlađene ekipe Fojnice (dosta povrijeđenih nogometaša), svoju nadmoć su krunisali u drugom poluvremenu gdje je pedesetak gledalaca moglo vidjet četiri lijepa gola. Nogometaši NK Fojnice od ponedjeljka odlaze na petodnevne pripreme na obližnji Rekreacioni Centar "Brusnica" na Poljani iznad Fojnice. Tu će trenirati i boraviti do Memorijalnog nogometnog turnira Kenan Memija koji se igra narednog vikenda u subotu i nedelju, 28. i 29. jula u Fojnici. Za sada su poznata tri učesnika tradicionalnog Memorijala, Velež iz Mostara, Igman iz Konjica i Fojnica kao domaćin. Još nije poznat četvrti učesnik turnira.

Hazim Čukle, 23.07.2007

pretraga novosti :: arhiva novosti