Nova verzija sajta
Fojničko ljeto 2007 - Likovna kolonija
Mirsad Topalović - Ponedjeljak, 30.07.2007, 19:41
Klikni za više fotografijaLikovna kolonija


Pogledajte fotografije ovdje.
(Foto: Hazim Čukle, 27.07.2007)

Fojničko ljeto 2007 - 12. Memorijal "Kenan Memija" - Pobjednik ekipa Veleža iz Mostara
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 30.07.2007, 18:39
Klikni za više fotografijaVelež pobjednik

Nedjelja, 29.07. - Pobjednik dvanaestog Memorijala "Kenan Memija" u Fojnici je ekipa Veleža iz Mostara. Drugo mjesto je pripalo domaćinu Fojnici, treće Igmanu iz Konjica i četvrto Rudaru iz Kaknja. Prelazni pehar je pobjedniku turnira ekipi Veleža uručio selektor nogometne reprezentacije BiH Fuad Muzurović Dajđa. Drugoplasiranoj ekipi Fojnice nagradu je uručio direktor BH pošta i član Izvršnog Odbora Nogometnog Saveza BiH Mesud Bašić. Trećeplasiranoj ekipi Igmana iz Konjica nagradu je uručio predsjednik NK Fojnice Ramiz Meša.

Fojničko ljeto 2007 - 12. Memorijal "Kenan Memija" - Konferencija za medije
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 30.07.2007, 18:28
Klikni za više fotografijaKonferencija za medije
Nedjelja, 29.07. - Pred finalnu utakmicu 12. Memorijala "Kenan Memija" između ekipa domaćina NK Fojnice i FK Veleža iz Mostara u Sali hotela "Reumal" održana je konferencija za novinare. Na toj konferenciji za štampu su bili prisutni direktor NK Fojnice Naim Softić, predsjednik NK Fojnice Ramiz Meša, šef stručnog štaba NK Fojnice Mirsad Memija, zamjenik UO NK Fojnice Asim Zahirović, sportski direktor FK Veleža iz Mostara Avdo Kalajđić i član uprave NK Fojnica Ajdin Pašić. Na ovoj konferenciji za štampu su pročitani i sponzori koji su pomogli održavanje dvanaestog Memorijala "Kenan Memija".

Fojničko ljeto 2007 - 12. Memorijal "Kenan Memija" - Rudar (K) – Igman (K) 1:5
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 30.07.2007, 18:25
Klikni za više fotografijaMemorijal "Kenan Memija"
Prva polufinalna utakmica Rudar (K) – Igman (K) 1:5

Nedjelja, 29.07. - Pobjedniku Memorijala će bit uručen veliki prelazni pehar. Također će bit nagrađeni i najbolji igrač, strijelac i golman Memorijala u Fojnici. Pehar pobjedniku će uručiti selektor fudbalske reprezentacije BiH Fuad Muzurović - Dajđa.

U finalnoj utakmici Memorijala sastaju se ekipe Fojnice i Veleža.

Dani krompira 2007
Hazim Čukle - Petak, 27.07.2007, 20:05
Klikni za više fotografijaDani fojničkog krompira
Često se razne manifestacije, kao dani ovog ili onog, održavaju na prostorima naže domovine, na područjima po kojima su ta područja po određenom proizvodu prepoznatljiva. Po svojoj dugoj tradiciji proizvodnje čuvenog i nadaleko poznatog fojničkog krompira, konačno je došlo vrijeme da i Fojnica ima svoje "Dane krompira", dane tog čuvenog i rijetko gdje tako kvalitetnog krompira. Tako je danas u organizaciji Federalnog ministarstva za poljoprivredu Sarajevo i u saradnji zemljoradničkih zadruga "Fojnica" i "PUP" iz Fojnice priređena manifestacija pod nazivom "Dani krompira 2007".

NK Fojnica na pripremama na Poljani
Hazim Čukle - Petak, 27.07.2007, 19:45
Klikni za više fotografijaPripreme NK Fojnica
Nogometaši NK Fojnice se nalaze na bazičnim pripremama na Poljani, 15-tak kilometara od Fojnice. Sa šefom stučnog štaba Mirsadom Memijom se nalazi 21 nogometaš Fojnice, koji su smješteni u nedavno otvorenom Rekreacijskom centru "Brusnica". Nogometaše smo zatekli na zaravni iznad RC "Brusnica" na popodnevnom treningu. Trenirali su marljivo, uz rad, red i disciplinu, po komandi trenera Memije. Nogometaši treniraju tri puta dnevno, i po riječima trenera Memije zadovoljan je radom nogometaša, dobro podnose napore i nema povreda.

Fojnica je moj dom - Priča o jednom povratku
Mirsad Topalović - Petak, 27.07.2007, 13:31
Smilja BabićSmilja Babić
Iako Smilja Babić nije ni umjetnik, ni naučnik, ni sportista, ni političar, niti poznati ljekar, ipak je u posljednjih petnaestak godina jedna od najtraženih osoba u Stockholmu među našim svijetom u ovom gradu. Njeni mobil telefoni (ima ih nekoliko) neprestano zvone, a svi termini u kalendaru su ispunjeni i po nekoliko mjeseci unaprijed.

- Ja ne stignem ni da odgovorim na sve pozive, a kamo li da svima dam časove – smješka se Smilja.

Smilja Babić je, naime, instruktor vožnje. Bila je dugogodišnji vlasnik auto škole u Stockholmu, koja, nažalost, više ne postoji, ali i dalje postoji dobar glas o dobrom instruktoru, pa zato Smilja i dalje daje privatne časove u svom privatnom "volvou" sa duplim komandama.
Fojničko ljeto 2007 - Likovna kolonija
Nasir Selimović - Četvrtak, 26.07.2007, 19:10
Fojnica onlineDanas je, u okviru "Fojničkog ljeta", otpočelo četverodnevno druženje učesnika ovogodišnje Likovne kolonije "Fojnica 2007". Muhamed Ćeif, Rasema Hrvačić, Marija Šarić, Miroslava Kaurin, Radoslav Gašić, Josip Komšić, Slavica Jalovičar, Anka Bogdan, Zlatko Dević i Šefik Arnautović, predvođeni domaćinom i organizatorom ovogodišnje Kolonije, Vjekoslavom Čondrić...

Fojničko ljeto 2007 - 12. Memorijal "Kenan Memija"
Hazim Čukle - Utorak, 24.07.2007, 20:09
Fojnica online12. Memorijalni nogometni turnir "Kenan Memija" se igra u organizaciji NK Fojnica iz Fojnice u subotu i nedjelju 28. i 29. jula. Nakon okupljanja i zajedničkog ručka, delegacija učesnika Memorijala će obići šehidsko mezarje u Fojnici. Ovogodišnji učesnici Memorijala "Kenan Memija" su prošlogodišnji pobjednik turnira FK Rudar iz Kaknja, FK Velež iz Mostara, FK Igman iz Konjica i domaćin NK Fojnica iz Fojnice.

Mevlud na Prokoškom jezeru
Hazim Čukle - Utorak, 24.07.2007, 19:23
Klikni za više fotografijaMesdžid na Prokoškom j.
Drugog dana vikenda na Prokoškom jezeru, nakon podne – namaza proučen je mevlud. U prisustvu velikog broja vjernika mevlud je proučen u i ispred Mesdžida na Prokoškom jezeru. Ovo je tradicionalni Mevlud koji se uči krajem mjeseca jula svake godine. Prije dvije godine je hadži hanuma Ferida Čabaravdić, sagradila i uvakufila džamiju Medžlisu IZ Fojnica. Nakon obraćanja glavnog imama Medžlisa IZ Fojnica hadži Mensura ef. Pašalića, mevludski program je otvorio učenjem Časnog Kur'ana hafiz Ali iz Islamske Republike Iran.

pretraga novosti :: arhiva novosti