Nova verzija sajta
Nogomet: Druga liga "Zapad 1": Fojnica - Rijeka 5:1 (prekid u 57. minuti)
Hazim Čukle - Utorak, 29.05.2007, 14:30
Pročitano 339 puta
Klikni za više fotografijaNK Fojnica
Subota, 26.05. - Stadion SD Fojnica iz Fojnice. Gledalaca: 100. Sudija: Bojo Danijel (Kiseljak). Pomoćnici: Igor Puzović Vanda Pavlović (oba iz Travnik). Delegat: Nuhbegović Namik (Travnik). Strijelci: 0:1 – D.Bošnjak (10), 1:1 – Em.Omerdić (13), 2:1 – Bureković, 3:1 – Em.Omerdić (20), 4:1 – Em.Omerdić (34), 5:1 – M.Hodžić (40). Žuti kartoni: Karić (Fojnica), Topić (Rijeka).

FOJNICA: Kršić, Šarić, Šabanović, Al.Brkanović, A.Hodžić, As.Brkanović, Bureković, Karić, Em. Omerdić, A.Topalović, M.Hodžić. Trener: Mirsad Memija.

RIJEKA: Topić, Ramljak, Ivanković, D.Vidović, Tustonja, Šantić, Lukić, Papić, Mišković, V.Vidović, Bošnjak. Trener Želko Botić.

Na utakmici u Fojnici između NK Fojnice i NK Rijeka iz Viteza, članova Druge lige Zapad 1 desio se nesvakidašnji slučaj za nogometne terene, da su nogometaši Rijeke samovoljno jedan po jedan napuštali stadion u Fojnici i otišli u svlačionicu. Na terenu je u 57. minuti ostalo samo šest nogometaša, pa je sudija Bojo Danijel prekinuo utakmicu i odsvirao kraj. Razlozi samovoljnog napuštanja nogometnog terena u Fojnici od strane gostujućih igrača su za sada nepoznati.

Dopuna teksta (30.05.2007) - Od predsjednika NK Rijeke iz Viteza Ante Škarića u telefonskom razgovoru smo saznali razloge napuštanja terena u Fojnici. Škarić kaže: "Po meni najveći krivac je Kantonalni Nogometni Savez zato što je odredio da se utakmice igraju samo subotom. Mi imamo sreću ili nesreću da su nam nogometaši svi zaposleni i rade i subotama, pa je teško skupiti igrače za neku utakmicu. Za ovu utakmicu koja nije imala nikakvog značaja ni za Fojnicu ni za nas (mogla se normalno igrati u nedjelju) mi smo jedva skupili ekipu od 11 nogometaša, čak smo u igru uveli dva povrijeđena nogometaša. Nismo imali rezervnih igrača na klupi. Cilj nam je bio da po svaku cijenu odigramo utakmicu i privedemo je kraju. Povrijeđeni i umorni igrači su napuštali teren, i kad je igrač broj sedam iz Fojnice nenamjerno povrijedio i golmana ostali smo sa 6 igrača i sudija je ispravno odsvirao kraj. Imamo dobre odnose sa Fojnicom, čestitam na pobjedi. Mislim da bi se utakmice mogle igrati i nedjeljom".

Hazim Čukle, 29.05.2007

pretraga novosti :: arhiva novosti