Nova verzija sajta
Župski čitači na hodočašću u Olovu
mir5ad - Srijeda, 09.05.2007, 14:21
Pročitano 122 puta
Frama FojnicaFranjevački samostan
Utorak, 01.05. - U gradiću Olovu nalazi se jedno od najstarijih Gospinih svetišta na Balkanu. Uz hodočašće koja se organiziraju u ovo svetište na svetkovinu Marijinog uznesenja (Velika Gospa), već dugi niz godina postala je tradicija da mnogi naši vjernici u Olovo hodočaste i prvoga svibnja.

U ovo sveto mjesto toga dana, zajedno s ostalim našim župljanima, krenula je i grupa sastavljena od 30 čitača iz naše župe. Poznato je da fojnička mladež na različite načine sudjeluje u životu naše župske zajednice. Jedan od takvih je služba čitača u župskoj crkvi u Fojnici, kao i na našim filijalama na Otigošću, Gojevićima i Šćitovu. Oni svojim čitanjem i mladenačkim žarom naša zajednička okupljanja na nedjeljnom euharistijskom slavlju čine mnogo ljepšim i interesantnijim.

Oni su hodočašćem u Olovo posvjedočili svoju vjeru i na najljepši način utekli se pod zaštitu Blažene Djevice Marije, kojoj je na poseban način posvećen mjesec svibanj.

Od srca im zahvaljujemo za njihov skromni ali veliki doprinos u funkcioniranju župe Duha Svetoga u Fojnici. Neka ih po zagovoru Bezgrešne Djevice kroz cijeli život prati Božji blagoslov.

Fra Damir, 05.05.2007
(Preuzeto sa www.samostan.ba)
pretraga novosti :: arhiva novosti