Nova verzija sajta
Rekreacijski centar „Brusnica“ Fojnica
mir5ad - Srijeda, 25.04.2007, 19:01
Pročitano 1235 puta
Klikni za više fotografijaRC "Brusnica" Fojnica
Srijeda, 25.04. - Rekreacijski centar "Brusnica" organizira svečano otvaranje i predstavljanje svoje ponude, bazirane na principu aktivnog odmora u prirodi. Otvaranje je u petak, 27.04.2007 u objektu "Brusnica" na Vranici (15 km od centra Fojnice) sa početkom u 16 sati. Otvaranju će prisustvovati značajni akteri bosanskohercegovačkog turizma, diplomatski i privredni krugovi, te ostali gosti. RC "Brusnica" u ljetnom periodu ponuditi će: jahanje, vožnju motorima, planinski biciklizam, šetnje markiranim i uređenim stazama, planinske transverzale – od kojih izdvajamo onu do Prokoškog jezera dugu 33 km, bogat lov i ribolov i slične aktivnosti. U zimskom periodu RC "Brusnica" pored skijanja uz tri ski lifta, imati će i staze za snowboard, vožnju zapregom – saonicama, vožnju ski – skuterima, sankanje i tubing. Za sve početnike biti će na raspolaganju škole, instruktori te vodiči, uz mogućnost iznajmljivanja kompletne opreme u samom centru. Za ljubitelje prirode organiziramo uzbudljive izlete kroz prirodu., izlazak na planinske vrhove, izlete do Prokoškog i Ramskog jezera, sakupljanje ljekovitog bilja, gljiva i drugih plodova, te garantiramo da će te vidjeti pejzaže od kojih zastaje dah. Još jedna u nizu atrakcija ovog kraja je mogućnost ispiranja zlata na našim rijekama., jedinstven doživljaj u Bosni i Hercegovini. Nakon svega gledati će te i na život drugačije!

Za one koji žele saznati više o povijesti ovog kraja tu su obilasci važnih lokacija poput Zvonigrada podignutog na ostacima rimske utvrde, Kozovgrada – posljednjeg utočišta bosanske kraljice Katarine, Bakarne jame dubrovačkih rudnika, Međugorje (Vranica), Marina stijena, staro sajmište Dubrovčana, Zečija poljana, Jezera, Austrijska kasarna, Vis, ostaci njemačkih i engleskih rudnika zlata u Bakovićima, posjete Franjevačkom samostanu u Fojnici i sl.

Na poseban način sredinom rujna mjeseca tradicionalno se obilježava i manifestacija "Dani brusnice", biljke koja obitava na ovom terenu. Brusnica, simbol zdravlja te zbog tog i brand ovog rekreacijskog centra, stilizovano je prikazana i na našem amblemu.

Druženje, dobra zabava u RC "Brusnica" su naša specijalnost, što osim navedenog podrazumijeva i različite degustacije tradicionalnih starinskih jela, natjecanja u kulinarskim vještinama, predstavljanje starih običaja i sportova, druženje lovaca, ribolovaca, pčelara, ljubitelja životinja, ženskih i eko udruga, bikera, plesne večeri, party večeri, te zimski i ljetni aktivni odmor za školsku djecu.

Smještaj u RC "Brusnica" osiguran je u istoimenom objektu koji ima 50 ležaja raspoređenih u 12 prostranih apartman, restoran sa 40 mjesta, restoran brze hrane sa 24 mjesta, caffe sa 45 mjesta, terasu sa 60 mjesta, te saunu i usluge masaže. Ambijent je oplemenjen kaminom u prizemlju. Posebnu draž predstavlja čitaonica koja je dio iznimno vrijedne i poznate knjižnice Fojničkog samostana. Sam objekat se nalazi na nadmorskoj visini od 1580 m, na lokaciji Poljana na planini Vranici čiji je najviši vrh Nadkrstac na visini 2115 m. Na ovoj lokaciji nalazi se vikend naselje sa oko 130 vikendica u kojima je također moguće naći smještaj. U planu je dovršetak kompletne infrastrukture, izgradnja još nekoliko hotela, uređenje i asfaltiranje puta, te postavljanje novih ski liftova.

Pozivamo Vas da nam se pridružite!

Rekreacijski centar "Brusnica"
Adresa: Poljana – Vranica,
71270 Fojnica, Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 (0) 30 831-738
Mobitel: +387 (0) 63 996-931
Web sajt: www.brusnica.ba

pretraga novosti :: arhiva novosti