Nova verzija sajta
Malezijci zainteresovani za punionicu prirodne vode
Nasir Selimović - Utorak, 07.11.2006, 19:03
Fojnica, 11.03.2004Petak, 03.11. - Tokom svoje ovogodišnje višednevne posjete Bosni i Hercegovini, bivši premijer Malezije, Mohamad Mahathir, izrazio je spremnost malezijskih investitora da svoj kapital ulože u bosanskohercegovačke privredne projekta, pa čak da se i lično založi i upotrijebi svoj harizmatični uticaj u njihovoj konačnoj realizaciji.


Linkovi:
O istoj temi: Punionica prirodne vode u Fojnici
Pjesničko veče u Fojnici
Nasir Selimović - Četvrtak, 02.11.2006, 14:47
Susreti Zija DizdarevićČetvrtak, 02.11. - Zbog kvara na kvačilu Dragan je kasnio. Rekao je, stižemo u tri. Ali pukla sajla na kvačilu džipa. Dok je našao mehaničara, dok mu je mehaničar pojasnio da džip nema sajlu, već nekakvu pneumatiku, dok se u sebi preračunao da će ga sve to koštati, brat bratu, dvije tisuće, jer kad mehaničari unesu svoje ruke biće tu još kojekakvih neophodnih zamjena, iscuriše sati.

Akcija prikupljanja starog papira
Nasir Selimović - Četvrtak, 02.11.2006, 13:49
Fojnica onlineČetvrtak, 02.11. - Držeći se uzrečice da pametniji popušta, čini mi se da su fojnički ekolozi već poodavno odustali od pokušaja da svojim aktivnostima utječu na ekološku svijest svojih sugrađana. Ili možda misle da su prerasli lokalne okvire pa se bave problemom ubrzanog zagrijavanja planete, ili je potrošen entuzijazam, ili je .... ko zna.


Linkovi:
O istoj temi: Akcija prikupljanja starog papira
www.scona.ba
Večeras druženje sa pjesnicima
Nasir Selimović - Utorak, 31.10.2006, 17:48
Susreti Zija DizdarevićUtorak, 31.10. - U okviru Književno – kulturne manifestacije "Susreti Zija Dizdarević", večeras je na programu druženje sa istaknutim bosanskohercegovačkim pjesnicima u konferencijskoj sali hotela Reumal sa početkom u 17 sati. Gosti ovogodišnjih XXII Susreta su: Dara Sekulić, Admiral Mahić, Fuad Kovač i Dragan Marijanović.

Prodajna izložba u Zavodu u Bakovićima
Nasir Selimović - Utorak, 31.10.2006, 17:46
Fojnica onlinePonedjeljak, 30.10. - Umjetnička djela nastala tokom rada prve likovne kolonije u Zavodu za osobe sa posebnim potrebama Bakovići, proteklog vikenda bila su predmet prodajne izložbe. Zainteresiranim posjetiocima ponuđeno je 80 djela bosanskohercegovačkih slikara, koji su ovim svojim humanim gestom podržali nastojanja menadžmenta Zavoda da prihod ostvaren od prodaje ...

Linkovi:
O istoj temi: Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba
Web stranica Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Fojnica
Saopćenje žirija za nagradu za najbolju kratku priču
Nevres Jemendžić - Utorak, 31.10.2006, 17:14
Susreti Zija DizdarevićOve je godine na natječaj za najbolju kratku priču Susreta Zija Dizdarević stiglo 85 priča iz različitih mjesta Bosne i Hercegovine, ali i iz inozemstva gdje živi brojna naša dijaspora. Opće značajke pristiglih priča ogledaju se ponajprije, kao i ranijih godina, u snažnom tretiranju nedavnoga rata i njegovih brojnih i bolnih posljedica; u slikanju života naših ruralnih sredina sa snažnim otklonom prema etičkoj dimenziji tog življenja.

Književna zaklada/fondacija «Fra Grgo Martić» - Natječaji 2006
Dženita Žolja-Topalović - Petak, 27.10.2006, 16:30
Književna zaklada/fondacija Fra Grga MartićKnjiževna zaklada/fondacija "Fra Grgo Martić", čiji je osnivač "Stanić group" - Svjetlan Stanić, raspisuje
N A T J E Č A J
za godišnju književnu nagradu "Fra Grgo Martić"

N A T J E Č A J
za dodjelu stipendije "Fra Grgo Martić"


Linkovi:
Natječaj za godišnju književnu nagradu "Fra Grgo Martić" (PDF)
Natječaj za dodjelu stipendije "Fra Grgo Martić" (PDF)
www.fragrgomartic.com
Nogomet: Druga liga «Zapad 1», 8. kolo
Nevres Jemendžić - Petak, 27.10.2006, 15:52
FK FojnicaFOJNICA – NK VITEZ FIS 2:1 (0:1)

Odlična nogometna predstava na stadionu pokraj Dragače, susret dva izvrsna tima. Gosti su bili bolji u prvom poluvremenu, koje su riješili u svoju korist rezultatom 1:0, a veliku krivicu za zgoditak snosi nesigurni golman domaćih Nurkić. U drugom poluvremenu drugačija slika na terenu. Domaći nogometaši su od prve minute krenuli ofanzivno prema golu odličnog Palalića, stvarajući šanse i to im se isplatilo.

Bajram Šerif Mubarek Olsun
Fojnica online redakcija - Nedjelja, 22.10.2006, 20:50
Bajram Šerif Mubarek Olsun

Bajram namaz se klanja sutra, ponedjeljak 23. oktobra/listopada u 7:50.
Opći/Opšti Izbori 2006 - Konačni nepotvrđeni rezultati
Dženita Žolja-Topalović - Četvrtak, 19.10.2006, 13:51
Izbori 2006Centralna izborna komisija / Središnje izborno povjerenstvo BiH je jučer poslijepodne objavilo konačne rezultate izbora održanih u Bosni i Hercegovini 01.10. ove godine.

Član SIK-a Vedran Hadžović prezentirao je rezultate izbora za Zastupničkidom Parlamentarne skupštine BiH.

Od 42 člana Zastupničkog doma, 28 zastupnika se bira iz Federacije BiH, a 14 iz RS-a.

Linkovi:
Fotografije (01.10.2006)
O istoj temi: Izbori
www.izbori.ba
pretraga novosti :: arhiva novosti