Nova verzija sajta
Sa deponije smeća Mut ukradene kapije
Nasir Selimović - Petak, 10.11.2006, 17:37
Fojnica onlinePetak, 10.11. - Komunalno preduzeće "Šćona" zdušno se potrudilo da proteklih mjeseci vlastitim sredstvima i sredstvima iz GAP – ovih projekata, koliko – toliko uredi i zaštiti lokalnu deponiju smeća "Mut". Tako su urađeni prilazni i protivpožarni putevi, te ograđivanje kompleksa i odvodnja oborinskih voda, što je povećalo stepen sigurnosti od požara i zagađivanja naselja koja gravitiraju Mutu.

Linkovi:
www.scona.ba
O istoj temi: GAP - Projekat upravne odgovornosti
Završava se asfaltiranje nekoliko sporednih ulica u Bakovićima i Fojnici
Nasir Selimović - Četvrtak, 09.11.2006, 16:01
Fojnica onlineČetvrtak, 09.11. - Koristeći povoljnosti odluke Općinskog vijeća da sufinansira lokalnu putnu mrežu, sistemom popularno nazvanim "marka na marku" (50% Općina, a 50% mještani), ovih dana završava se asfaltiranje nekoliko sporednih ulica u Bakovićima i Fojnici.


Linkovi:
O istoj temi: Asfaltiranje
Fotografije vezane za Fojničko naselje Bakovići
www.fojnica.ba/opcina
Rješavanje infrastrukturnih potreba Ostružnice
Nasir Selimović - Četvrtak, 09.11.2006, 15:57
Fojnica onlineČetvrtak, 09.11. - Najstariji srednjovjekovni rudnici srebra u srednjoj Bosni bili su u Ostružnici. Dubrovčani kao zakupci i Sasi kao stručna radna snaga, činili su jezgro rudarskog trga kao novog tipa naselja. U pisanim dokumentima prvi put se spominje 1349. godine, da bi joj se osamdesetih godina XIV vijeka izgubio svaki trag u historijskim izvorima.

Linkovi:
Fotografije vezane za Fojničko naselje Ostružnica
Svečana akademija povodom otvaranja ovogodišnjih Zijinih susreta
Nasir Selimović - Utorak, 07.11.2006, 19:10
Susreti Zija DizdarevićSubota, 04.11. - Svjestan sam činjenice da će i elektronski i printani mediji u svojim osvrtima na održanu Svečanu akademiju, većinu svoga prostora pokloniti organizatorima Susreta, dobitnicima nagrada, pozdravnim riječima predsjednika Društva pisaca Bosne i Hercegovine Gradimira Gojera, referatu dr. Envera Kazaza. Imena Gojera, Kazaza, Ivankovića i drugih brojnih književnih stvaralaca koja su proteklih dana defilovala Reumalom...

Počasni konzul Bosne i Hercegovine u Austriji boravio u Fojnici
Nasir Selimović - Utorak, 07.11.2006, 19:06
Fojnica onlineSubota, 04.11. - Krajem novembra u organizaciji Zajednice općina i gradova Bosne i Hercegovine, a na poziv sličnog austrijskog udruženja, u Gracu će se održati sastanak 15 načelnika općina iz Bosne i Hercegovine sa načelnicima iz Austrije. Ovo je još jedan od oblika međudržavne saradnje, samo u ovom slučaju na lokalnom nivou, čija je krajnja namjera primjena pozitivnih austrijskih iskustava...
Malezijci zainteresovani za punionicu prirodne vode
Nasir Selimović - Utorak, 07.11.2006, 19:03
Fojnica, 11.03.2004Petak, 03.11. - Tokom svoje ovogodišnje višednevne posjete Bosni i Hercegovini, bivši premijer Malezije, Mohamad Mahathir, izrazio je spremnost malezijskih investitora da svoj kapital ulože u bosanskohercegovačke privredne projekta, pa čak da se i lično založi i upotrijebi svoj harizmatični uticaj u njihovoj konačnoj realizaciji.


Linkovi:
O istoj temi: Punionica prirodne vode u Fojnici
Pjesničko veče u Fojnici
Nasir Selimović - Četvrtak, 02.11.2006, 14:47
Susreti Zija DizdarevićČetvrtak, 02.11. - Zbog kvara na kvačilu Dragan je kasnio. Rekao je, stižemo u tri. Ali pukla sajla na kvačilu džipa. Dok je našao mehaničara, dok mu je mehaničar pojasnio da džip nema sajlu, već nekakvu pneumatiku, dok se u sebi preračunao da će ga sve to koštati, brat bratu, dvije tisuće, jer kad mehaničari unesu svoje ruke biće tu još kojekakvih neophodnih zamjena, iscuriše sati.

Akcija prikupljanja starog papira
Nasir Selimović - Četvrtak, 02.11.2006, 13:49
Fojnica onlineČetvrtak, 02.11. - Držeći se uzrečice da pametniji popušta, čini mi se da su fojnički ekolozi već poodavno odustali od pokušaja da svojim aktivnostima utječu na ekološku svijest svojih sugrađana. Ili možda misle da su prerasli lokalne okvire pa se bave problemom ubrzanog zagrijavanja planete, ili je potrošen entuzijazam, ili je .... ko zna.


Linkovi:
O istoj temi: Akcija prikupljanja starog papira
www.scona.ba
Večeras druženje sa pjesnicima
Nasir Selimović - Utorak, 31.10.2006, 17:48
Susreti Zija DizdarevićUtorak, 31.10. - U okviru Književno – kulturne manifestacije "Susreti Zija Dizdarević", večeras je na programu druženje sa istaknutim bosanskohercegovačkim pjesnicima u konferencijskoj sali hotela Reumal sa početkom u 17 sati. Gosti ovogodišnjih XXII Susreta su: Dara Sekulić, Admiral Mahić, Fuad Kovač i Dragan Marijanović.

Prodajna izložba u Zavodu u Bakovićima
Nasir Selimović - Utorak, 31.10.2006, 17:46
Fojnica onlinePonedjeljak, 30.10. - Umjetnička djela nastala tokom rada prve likovne kolonije u Zavodu za osobe sa posebnim potrebama Bakovići, proteklog vikenda bila su predmet prodajne izložbe. Zainteresiranim posjetiocima ponuđeno je 80 djela bosanskohercegovačkih slikara, koji su ovim svojim humanim gestom podržali nastojanja menadžmenta Zavoda da prihod ostvaren od prodaje ...

Linkovi:
O istoj temi: Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba
Web stranica Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Fojnica
pretraga novosti :: arhiva novosti