Nova verzija sajta
Magla svuda, magla oko nas...
Nasir Selimović - Četvrtak, 30.11.2006, 20:26
Fojnica onlineSrijeda, 29.11. - Jutros je sunce trebalo da obasja Fojnicu u 6.58 sati. Ali nije. Ustvari, prema tvrđenju nekih upućenijih ono redovno izlazi, ali ga niko ne viđa već nekoliko dana. Možda je krajnje vrijeme da se raspiše potjernica za suncem, mudruju ovi iz policije. Ili da zbog magle, vlast proglasi elementarnu nepogodu. Međutim, pošto se nova vlast još nije konstituisala...
Edukacija mladih osoba iz oblasti preduzetništva
Centar za razvoj biznisa Fojnica - Utorak, 28.11.2006, 14:56
Fojnica onlineUtorak, 28.11. - 27.11.2006 godine u sklopu edukativne podrške mladim osobama koje započinju ili planiraju početi vlastiti biznis, SERDA d.o.o. (Sarajevska regionalna razvojna agencija) kroz mrežu Centara za razvoj biznisa, OSCE misija u BiH i Savjeti mladih opština Sarajevske regije, organizuju ciklus edukacije mladih osoba iz oblasti preduzetništva koji će biti održan u većini opština Sarajevske makro regije.
Svečana sjednica Općinskog vijeća Fojnica povodom 25. novembra
Nasir Selimović - Petak, 24.11.2006, 21:02
Općina FojnicaPetak, 24.11. - Svečana sjednica Općinskog vijeća Fojnica povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine održana je danas u konferencijskoj sali Reumala. Sjednici su prisustvovali predstavnici političkog, privrednog i kulturnog života općine Fojnica. U svom izlaganju načelnik Općine Fojnica Salkan Merdžanić, prisutne je podsjetio na istorijske činjenice...

Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
www.fojnica.ba/opcina
10. sjednica Općinskog vijeća Fojnica
Nasir Selimović - Petak, 24.11.2006, 21:01
Općina FojnicaPetak, 24.11. - Dobitna kombinacija za realizaciju opravdanih ili neopravdanih zahtjeva pojedinaca ili interesnih grupa, nije više retoričko ubjeđivanje političkih partija ili pojedinačno svakog vijećnika, da vas podrže u vašoj nakani. Snaga argumenata mjeri sa sa brojem navodnih zainteresiranih građana koji svojim prisustvom na sjednicama Općinskog vijeća vrše psihološki pritisak na one koji trebaju da odluče.

Linkovi:
Skenirani materijali sa 10. sjednice Općinskog vijeća Fojnica
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
www.fojnica.ba/opcina
Filatelija u školama
Nasir Selimović - Petak, 24.11.2006, 20:59
Fojnica onlineSrijeda, 22.11. - Ne sjećam se kada smo izgubili finu naviku da se dopisujemo sa nama dragim osobama. Pisma, dopisnice ili razglednice kao višestoljetni oblik komuniciranja, u neravnopravnoj borbi sa mobitelom i internetom, postali su kolateralna šteta modernih informatičkih tehnologija.

Linkovi:
O istoj temi: Filatelija
Susreti ljekara Fojnica 2006
Nasir Selimović - Srijeda, 22.11.2006, 14:01
Reumal FojnicaFojnički "Susreti ljekara", utemeljeni na konceptu stručno - zabavno – humanitarnog godišnjeg druženja osoba čiji djelokrug poslova ima dodirnih tačaka sa djelatnošću Centra, ove godine slave pet godina kontinuiranog održavanja. Kako navode članovi Organizacionog odbor, na ovom dvodnevnom okupljanju u Fojnici, očekuje se prisustvo više od 250 pozvanih pojedinaca i predstavnika institucija sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

Linkovi:
O istoj temi: Susreti ljekara Fojnica
Fotografije Centra za medicinsku rehabilitaciju "Fojnica"
www.reumal.ba
Tuja solo, tuja solo u saksiji, dvije tuje u saksiji, ograda od tuja...
Nasir Selimović - Petak, 17.11.2006, 17:08
Fojnica onlineČetvrtak, 16.11. - Prvobitna stidljiva namjera Komunalnog preduzeća Šćona, da se kupovinom određenog broja odraslih sadnica tuja, pokušaju oplemeniti neki dijelovi javnih površina u gradu, vremenom se pretvorila u organiziranu akciju sadnje tuja. Umjesto planiranih stotinjak sadnica, skoro za ista sredstva nabavljeno je 3 hiljade komada.

Linkovi:
www.scona.ba
U toku osnivanje folklornog društva u Fojnici
Nasir Selimović - Četvrtak, 16.11.2006, 18:46
Fojnica onlineSrijeda, 15.11. - Inicijativni odbor za osnivanje folklornog društva u Fojnici, vrši užurbane pripreme kako bi se u što skorije vrijeme održala Osnivačka skupština i izabrali organi društva. Na današnjem sastanku Inicijativnog Odbora razgovaralo se imenima potencijalnih kandidata za Upravni odbor i mogućim terminima njenog održavanja.

Linkovi:
www.fojnica.ba/1001noc
Dr. Elmedin Huskić, novi direktor Doma zdravlja Fojnica
Nasir Selimović - Četvrtak, 16.11.2006, 18:43
Dr. Elmedin Huskić - Dino prima nagradu od dr. Samihe Hodžić, 11.05.2006Utorak, 14.11. - Upravni odbor Javne ustanove "Dom zdravlja Fojnica" na sjednici održanoj 13.11.2006. većinom glasova za novog direktora izabrao je dr. Elmedina Huskića, specijalistu ortopedske hirurgije.
Linkovi:
O istoj temi: Dom zdravlja Fojnica
pretraga novosti :: arhiva novosti