Nova verzija sajta
EKO – selo
Nasir Selimović - Srijeda, 20.12.2006, 18:28
Fojnica onlinePonedjeljak, 18.12. - Žabljak (Crna Gora), Brus (Srbija) i Fojnica (Bosna i Hercegovina) tri su lokaliteta koje je u prošlosti jedino povezivala pripadnost zajedničkoj državi i naslonjenost na leđa moćnih planina, Durmitora, Kopaonika i Vranice. Ako je vjerovati današnjoj prezentaciji održanoj u Reumalu, u budućnosti bi ih mogla povezivati i okupljenost oko zajedničkog projekta EKO – selo.
Treća smotra tamburaških orkestara «Fra Marko Štekić»
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 18.12.2006, 18:32
Fojnica onlineSubota, 16.12. - Treća smotra tamburaških orkestara pod nazivom "Fra Marko Štekić" u organizaciji Franjevačkog samostana iz Fojnice, održana proteklog vikenda u Reumalu, okupila je više društava iz Kreševa, Kiseljaka, Visokog, Busovače, Bugojna, Fojnice. Imajući u vidu veliki broj broj učesnika i izražen interes posjetilaca da prisustvuju ovom, pažnje vrijednom kulturno – muzičkom događaju, ali i ograničene prostorne mogućnosti, koncertu se moglo prisustvovati samo sa pozivnicom.
Druga redovna skupština Udruženja Triton Fojnica
Dženita Žolja-Topalović - Ponedjeljak, 18.12.2006, 17:53
Udruženje TritonSubota, 02.12.2006 - U prostorijama Udruženja "Triton" (Tekija bb, Fojnica) održana je druga redovna skupština Udruženja "Triton" Fojnica.

Na sjednici su izneseni izvještaji o radu i aktivnostima Udruženja "Triton" za 2006. godinu. Također su prestavljene trenutne i planirane aktivnosti Udruženja, nakon čega su izabrani članovi Upravnog i Nadzornog odbora.

Linkovi:
Foto galerija Udruženja Triton
O istoj temi: Udruženje Triton Fojnica
Sinoć otvorena izložba slika Vjekoslave Čondrić i Sanje Jukić
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 18.12.2006, 16:39
Susreti Zija DizdarevićPonedjeljak, 18.12. - Koncepcijsko opredjeljenje Odbora manifestacije "Susreti Zija Dizdarević" da ove godine, pored dokazanih bosanskohercegovačkih imena iz oblasti kulture, pruži priliku i lokalnim stvaraocima, pokazuje svoje puno opravdanje. Praveći ovaj programski zaokret i sami smo bili zatečeni saznanjem o broju osoba koje slikom ili pisanom riječju uspješno upotpunjuju svoje slobodno vrijeme.

Održani «Susreti ljekara Fojnica 2006»
Nasir Selimović - Utorak, 12.12.2006, 20:03
Reumal FojnicaSubota, 09.12. - Svi putevi su sinoć vodili u Fojnicu. Dvjestotinjak sretnih "ljudi u bijelom", koji su dobili "uputnicu" na dvodnevno edukativno – zabavno – humanitarno opuštanje u Reumalu, iz objektivnih razloga, nije se stiglo odazvati na vrijeme. Udaljenost mjesta, zakrčenost izlaza iz velikih gradova, nepovoljni vremenski uslovi – samo su neki od opravdanih razloga kašnjenja. I dok je većina ranoranilaca s pozornošću slušala popodnevna predavanja o wellnessu, dotle je drugi, manji dio...

Linkovi:
O istoj temi: Susreti ljekara Fojnica
Fotografije Centra za medicinsku rehabilitaciju "Fojnica"
www.reumal.ba
Osnivačka skupština kulturno-umjetničkog društva u Fojnici
Nasir Selimović - Utorak, 12.12.2006, 19:58
Fojnica onlineSrijeda, 06.12.2006 - U konferencijskoj sali objekta REUMAL održana je osnivačka skupština kulturno-umjetničkog društva u Fojnici.

Inicijativni odbor ovog društva je obavjestio tridesetak pozvanih članova ove skupštine o statutu budučeg društva te dao na glasanje za članove uprave.

Linkovi:

www.fojnica.ba/1001noc
Promoviran Klub mladih filatelista OŠ «Muhsin Rizvić»
Nevres Jemendžić - Srijeda, 06.12.2006, 13:45
Fojnica onlineUtorak, 28.11. - U okviru novog obrazovnog i, nadasve, humanog projekta BH Pošta – "Filatelija u školama", izvršena je promocija Kluba mladih filatelista u Osnovnoj školi "Muhsin Rizvić" u Fojnici. Ovo je tek drugi klub mladih ljubitelja filatelije formiran u Bosni i Hercegovini, prvi je osnovan u OŠ "Kalibunar" u Travniku. Na početku promocije, Mujo Zahirović, direktor OŠ "Muhsin Rizvić", govorio je o školi i o formiranju Kluba mladih filatelista.

Linkovi:
O istoj temi: Filatelija
«JP BH POŠTA» sponzor NK «Fojnica»
Nevres Jemendžić - Utorak, 05.12.2006, 20:13
BH Pošta, sponzor NK FojnicaUtorak, 05.12. - U sklopu aktivnosti na obezbjeđivanju sredstava za nastavak takmičenja u proljetnom dijelu prvenstva Druge lige Zapad 1, Nogometni klub "Fojnica" potpisao je Ugovor o sponzoriranju sa "JP BH pošta" d.o.o. Sarajevo. Sponzor se obavezao da u toku narednih 6 mjeseci uplati na račun Kluba iznos od 5.000 KM, a zauzvrat će NK "Fojnica" izvršiti slijedeće reklamno – propagandne usluge prema sponzoru...

Linkovi:
O istoj temi: Nogomet
www.bhp.ba
Susreti ljekara Fojnica 2006
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 04.12.2006, 18:38
Reumal FojnicaFojnički "Susreti ljekara", utemeljeni na konceptu stručno - zabavno – humanitarnog godišnjeg druženja osoba čiji djelokrug poslova ima dodirnih tačaka sa djelatnošću Centra, ove godine slave pet godina kontinuiranog održavanja. Kako navode članovi Organizacionog odbor, na ovom dvodnevnom okupljanju u Fojnici, očekuje se prisustvo više od 250 pozvanih pojedinaca i predstavnika institucija sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

Linkovi:
O istoj temi: Susreti ljekara Fojnica
Fotografije Centra za medicinsku rehabilitaciju "Fojnica"
www.reumal.ba
Asfaltiranje puta za naselje Varke
Nasir Selimović - Četvrtak, 30.11.2006, 20:29
Fojnica onlineČetvrtak, 30.11. - Nedaleko od Fojnice, na strmim pristrancima iznad lijeve obale rijeke Dragače, ugnijezdilo se više zaselaka (Varke, Bašići, Omerčevići) pod zajedničkim nazivom Ragale. Prema tvrđenju historičara dr.Ibrahima Pašića, naziv Ragale potiče od "latinskog pridjeva regalis = carski, kraljevski, vladarski".

Linkovi:
O istoj temi: Asfaltiranje
www.fojnica.ba/opcina
pretraga novosti :: arhiva novosti