Nova verzija sajta
Donacija Nogometnom klubu
Nevres Jemendžić - Utorak, 26.09.2006, 16:00
Pročitano 239 puta
Odavanje počasti poginulim, Prokoško jezero - Fojnica, 16.09.2006Nogometni klub "Fojnica" oduvijek je bio rasadnik talenata i dobrih majstora igre između dva šesnaesterca. Mnogi fojnički dječaci počeli su svoje druženje sa nogometnom loptom po fojničkim mahalama, a onda nastavili na stadionu pokraj Dragače. Vremenom su mnogi od njih, iz bilo kojih razloga napustili Fojnicu i nastavili svoj život u mnogim dijelovima Svijeta. Veliki broj njih nije nikada zaboravio svoju prvu sportsku ljubav, Nogometni klub "Fojnica", i pokušao je da se na bilo koji način oduži za sve lijepo provedene dane na zelenom travnjaku u Fojnici.

Jedan od njih je i magistar Davor Stojanović, koji je ovih dana došao u Fojnicu na godišnji odmor. Davor je osamdesetih godina prošlog stoljeća bio golman u NK "Fojnica", a život ga je odveo u Austriju, gdje sada živi i radi. I tamo ne može bez nogometa, angažiran je kao trener golmana u klubu SKN St. Pölten, koji se takmiči u Republičkoj ligi Austrije. Zanimljivo je napomenuti da je i Davorov otac, pokojni čika Tono Stojanović, godinama bio golman u fojničkom klubu, dalekih pedesetih godina, a u zadnje vrijeme stalni i vatreni navijač fojničkih zelenobijelih, čije utakmice u Fojnici nikada nije propuštao.

Noseći u srcu ljubav prema Fojnici i svom klubu, Davor je, došavši na odmor, donio i uručio NK Fojnica vrijednu donaciju, koja se sastoji od dva kompleta dresova. Obećao je i nove donacije prilikom narednih dolazaka. U ime svih igrača, članova uprave i navijača, donaciju je primio i zahvalio se Asim Zahirović, član Upravnog odbora NK Fojnica.

Nevres Jemendžić, 21.09.2006

Linkovi:
Fotografija (28.08.2006)
O istoj temi: Nogomet
pretraga novosti :: arhiva novosti