Nova verzija sajta
Mevlud u Vukeljićima
Nasir Selimović - Srijeda, 30.08.2006, 14:28
Tekija u VukeljićimaSubota, 26.08. - U islamskoj duhovnoj tradiciji, tekije se doživljavaju kao boravišna mjesta pobožnih ljudi (derviša) zagovornika filozofsko – religioznog pokreta vraćanja izvornoj pobožnosti (sufizam). Predvođeni starješinom (šejhom) u osami svojih skromnih odaja, oni dodatnim molitvama, duhovnim vježbama (zikirom) i razgovorom, nastoje proniknuti u tajne islamskog misticizma.

Linkovi:
O istoj temi: Fojničke tekije
Kulturno-historijski spomenici Fojnice
Fotografije fojničkih džamija
Ubjedljiva pobjeda nad Kiseljakom od 3:0
Nasir Selimović - Srijeda, 30.08.2006, 14:24
Fojnica onlineSubota, 26.08. - Fojnica je uspješno startovala u ovogodišnjem nogometnom takmičenju u Drugoj ligi Federacije BiH. Ubjedljiva pobjeda nad Kiseljakom od 3:0, iznenadila je samo one koji nisu prisustvovali današnjoj utakmici. Golovima Šabanovića i Kunića u prvom, i Brkanovića u drugom poluvremenu, Fojnica je u potpunosti nadigrala u svim elementima nogometne igre, veoma slabu ekipu Kiseljaka.

Dani planinara Bosne i Hercegovine na Pogorelici
Nasir Selimović - Utorak, 29.08.2006, 18:40
Fojnica onlineSubota, 19.08. - Pitomoj fojničkoj planini Pogorelici pripala je čast da u organizaciji Planinarskog društva "Pogorelica" iz Kiseljaka bude domaćin dvodnevnog druženja planinara iz cijele Bosne i Hercegovine. Nažalost, ovom tradicionalnom obilježavaju Dana planinara BiH nisu se odazvali predstavnici društava iz Republike Srpske. Ipak, prisustvo više od 1150 planinara različite životne dobi iz 53 planinarska društva ...
Evropska ekološka stranka (E5) obnovila svoj rad
Nasir Selimović - Utorak, 29.08.2006, 18:33
Fojnica onlinePetak, 18.08. - Izborom stranačkih organa i tijela, Evropska ekološka stranka (E5) obnovila je svoj rad u Fojnici. Skupštini su prisustvovali predsjednik E5 Nermin Vila, predsjednik Kantonalnog odbora Anto Zirdum, nosioci lista za predstojeće izbore za različite nivoe vlasti, gosti iz susjednih općina, te simpatizeri iz Fojnice. Za predsjednika Općinskog odbora Evropske ekološke stranke u Fojnici izabrana je Refija Memija, a za potpredsjednika Vinko Šimunić.
Predvečerje izbora
Nasir Selimović - Utorak, 29.08.2006, 18:29
Fojnica onlinePetak, 18.08. - Užurbane aktivnosti političkih stranaka putem održavanja konvencija, skupština, javnih tribina ili medijskog oglašavanja, u svakoj zemlji daju jasan signal i za manje upućene da se približavaju državni izbori. U finišu predizborne trke potencijalni predstavnici narodnih interesa rastrče se diljem zemlje da posustalo i indeferentno glasačko tijelo probude s novim obećanjima, političkim platformama, sloganima i licima.

Linkovi:
O istoj temi: Izbori
www.izbori.ba
Promocija romana «Žrtvovanje vuku» i «San Hasana Nazira»
Nasir Selimović - Utorak, 29.08.2006, 18:27
Fojnica onlinePetak, 18.08. - Promocija romana "Žrtvovanje vuku" i "San Hasana Nazira", publiciste i književnika Mirsada Sinanovića, okupila je značajan broj poklonika pisane riječi u konferencijskoj sali hotela Reumal. Roman "Žrtvovanje vuku" koji je doživio već tri izdanja, poučna je priča i svjedočanstvo o stravičnim zločinima nad fočanskim Bošnjacima tokom 1992. godine.
NK «Stanić Kreševo» pobjednik Kupa kantona
Nevres Jemendžić - Utorak, 29.08.2006, 18:19
NK Stanić Kreševo pobjednik Kupa kantona, 23.08.2006STANIĆ KREŠEVO – RIJEKA 1:0

Srijeda, 23.08. - Stadion SD Fojnica. Vrijeme oblačno i prijatno za igru, teren odličan. Gledalaca oko 200. Glavni sudija Adnan Grabus (Travnik), pomoćnici Haris Đelilbašić (Karaula) i Nikola Lekić (Busovača). Delegat Mustafa Zahirović (Donji Vakuf). Strijelac: 1:0 Stanić (65). Žuti kartoni: Galić (Stanić Kreševo), Lukić, V. Vidović (Rijeka).

Linkovi:
Fotografije sa utakmice (23.08.2006)
O istoj temi: Nogomet
Obnoviteljska skupština Planinarskog društva «Vranica» Fojnica
Mirsad Topalović - Četvrtak, 03.08.2006, 19:08
Planinarsko društvo Inicijativni odbor za obnovu rada Planinarskog društva "Vranica" Fojnica donio je odluku da se Obnoviteljska Skupština Planinarskog društva "Vranica" Fojnica održi dana 06. augusta/kolovoza 2006. godine (nedjelja). Pozivamo Vas da sudjelujete u radu Obnoviteljske Skupštine i svojim aktivnim učešćem doprinesete njenom uspješnom radu.

Skupština će se održati u prostorijama Konferencijske sale hotela "Reumal" sa početkom u 19,00 sati.

Gašenje Turističkog ureda u Fojnici
Nasir Selimović - Četvrtak, 03.08.2006, 17:15
Fojnica, 2004.Tek što se okončala manifestacija Fojnički vikend knjige, već nas čekaju dva nova kulturna događaja koja za svoje goste i građane Fojnice organizira Reumal: gostovanje folklornih društava, Preporoda i Kruščice, iz Viteza, u četvrtak 03. augusta i okupljanje slikara u okviru Likovne kolonije, u subotu 05. augusta. Na ovaj način Reumal pokušava nadomjestiti prazninu nastalu gašenjem Turističkog ureda u Fojnici koji je proteklih godina bio nosilac većine ...

Linkovi:
O istoj temi: Fojnički vikend knjige
www.reumal.ba
Počelo asfaltiranje puta Banja – Malkoč
Nasir Selimović - Četvrtak, 03.08.2006, 17:10
Panorama Fojnice, 2003.Ovih dana ugrađene su prve tone asfalta na putu Banja – Malkoč. Realizacija ovog, prošle godine najavljenog, infrastrukturnog projekta iz objektivnih razloga imala je višemjesečno kašnjenje. Razlozi su uobičajeni: zaokruživanje konstrukcije finasiranja, raspisivanje natječaja za izvođača radova, nepovoljni vremenski uslovi. Izvođač radova je visočka firma "Asfaltgradnja", a investitori su Agencija "Odraz", Općina Fojnica, te jednim dijelom stanovnici ...

Linkovi:
O istoj temi: Asfaltiranje
pretraga novosti :: arhiva novosti