Nova verzija sajta
Prijateljska nogometna utakmica: Fojnica – Omladinac 4:0
Nevres Jemendžić - Ponedjeljak, 20.02.2006, 18:41
Pročitano 210 puta
Fojnica, 19.02.2006Pomoćni teren SC Fojnica. Gledalaca oko 100. Glavni sudija Nermin Buharalija, pomoćnici Enis Jemendžić i Ekrem Manov (svi Fojnica). Strijelci: Al. Memija, Es. Omerdić, M. Hodžić, E. Topalović.

FOJNICA: S. Karić, Fazlihodžić, Kozlić, Es. Omerdić, Adn. Hodžić, Brkanović, Čehajić, Al. Memija, Kunić, Hajdarević, M. Bureković. Još su igrali: Mehanović, A. Durak, S. Kučuk, E. Topalović, M. Hodžić, Jakubović, Huzbašić. Trener Senad Hrvačić.

OMLADINAC: Ganić, Rizvan, Es. Genjac, Uzunović, Suljić, Ed. Genjac, Alijagić, Kapić, Zahirović, Džafić, Šahinović. Još su igrali: Kulović, S. Genjac, Kubat, Ahmić, Čengić, Mujčinović. Trener Elvedin Smajlović.

Po veoma teškom i raskvašenom terenu obje momčadi su pokazale dosta želje za nadigravanjem, ali ih je u tome spriječilo blato. Fojnički drugoligaš bio je mnogo bolji od kantonalca iz Poriječana, kraj Visokog, i sa četiri efektna zgoditka riješio utakmicu u svoju korist. Na svim igračima se moglo osjetiti da im je ovo prva utakmica, noge su bile teške, dosta nepreciznih dodavanja, ali bilo je i lijepih i efektnih akcija. Fojnički zelenobijeli su pokazali da su već zavidno fizički pripremljeni i u narednom periodu težište će biti na igri sa loptom i uigravanju ekipe.

Nevres Jemendžić, 20.02.2006

Linkovi:
Fotografije sa nogometne utakmice Fojnica - Omladinac (19.02.2006)
www.fojnica.ba/fkfojnica
pretraga novosti :: arhiva novosti