Nova verzija sajta
Primanje u Framu
mir5ad - Utorak, 13.12.2005, 18:24
Pročitano 282 puta
Frama FojnicaFOJNICA – Na svetkovinu Krista Kralja, 20. studenoga, u crkvi Svetoga Duha u Fojnici, pod svečanom svetom misom, upriličen je obred primanja novih članova u zajednicu Frame, te produživanja i davanja obećanja stalnih članova.

Usprkos hladnom vremenu i snježnim pahuljama koje su polagano spuštale na Fojnicu, pohrlili smo u Crkvu da bismo pred Kristom stupili u zajednicu svetog Franje. Moramo priznati da nas je svake godine sve više. Tako nas je ove godine bilo 89, od kojih je 35 tek ušlo u Framu, 29 je prvi put dalo obećanje, a 25 je produžilo svoja obećanja. Misno slavlje i obred primanja predvodio je voditelj fojničke Frame fra Damir Pavić, dok su fojnički tamburaši, također članovi Frame, predvođeni gvardijanom fra Mirkom Majdandžićem, svirkom i pjesmom popratili cijeli ovaj događaj. Mi sami temeljito smo se pripremili za ovaj, u našim srcima, veliki događaj.

Dan uoči svetkovine primili smo sakrament sv. ispovijedi i zajednički slavili svetu misu kako bismo čista srca ušli u bratstvo sv. Franje, te što vjernije slijedili tragove njegove brodice. Nakon svete mise kojoj je nazočilo mnoštvo fojničkih vjernika naše slavlje se nastavilo u samostanskoj vjeronaučnoj dvorani. Sve je odisalo posebnom radošću, ali i nadom da ćemo i dalje biti vjerni Frami, našoj Crkvi, ali također i jedni drugima. Mi smo dokaz kako je u slozi i zajedništvu sve moguće. Podigli smo se iz ratom opustošene Fojnice, te zasjali poput dragulja mladosti koji pružaju nadu u ljepše i bolje sutra. Krenuli smo Isusovim stopama, kročili kroz ona uska vrata i sada po primjeru sv. Franje nastojimo hoditi stazama koje na ta vrata pokazaše.

Kristina ČUTURIĆ, prosinac 2005. (Svjetlo riječi, godina XXIII Broj 273, Sarajevo)
(Preuzeto sa: www.svjetlorijeci.ba)

Linkovi:
Fotografije Franjevačkog samostana sv. Duha u Fojnici
Samostan i župa sv. Duha
O istoj temi: Frama - Franjevačka mladež Fojnica
pretraga novosti :: arhiva novosti