Nova verzija sajta
10. Memorijal «Kenan Memija»
Nevres Jemendžić - Utorak, 26.07.2005, 14:40
Pročitano 250 puta
Pobjednički peharNarednog vikenda, 30. i 31. jula, Fojnica će biti domaćin tradicionalnog nogometnog turnira, posvećenog uspomeni na rahmetli Kenana Memiju, nekadašnjeg igrača i kapitena NK Fojnica, koji je poginuo novembra 1993. godine. Na ovogodišnjem jubilarnom, desetom po redu, turniru učestvuju, uz domaćina Fojnicu, i ekipe premijer ligaša Čelika te prvoligaši Iskra iz Bugojna i Olimpik. Ovaj turnir ima lijepu tradiciju i na njemu rado učestvuju mnoge ekipe, jer se organizira pred sami početak takmičarske sezone i ekipama koje učestvuju na njemu pruža mogućnost sagledavanja forme pred nastupajuće prvenstvo. O tome najbolje govore imena dosadašnjih pobjednika: Čelik, Zenica, Sarajevo, Željezničar, Travnik, Iskra.

Ovogodišnji turnir počinje okupljanjem svih učesnika u subotu i zajedničkim ručkom, nakon čega je planirana posjeta šehidskom mezarju i svečano otvaranje turnira. Prvog dana turnira, u polufinalu, sastaju se prvo domaćin Fojnica i Iskra, a u drugoj utakmici Čelik i Olimpik. Drugi dan turnira počinje revijalnom utakmicom ženskih ekipa Iris iz Zenice i SFK 2000 iz Sarajeva. Nakon toga su na redu utakmice za plasman, prvo utakmica za treće mjesto, a zatim finalna utakmica.

Odmah nakon završetka finalne utakmice biće izvršena dodjela priznanja i nagrada. Organizator je obezbjedio pehare za prve tri ekipe, te pojedinačne nagrade za najboljeg golmana strijelca i igrača turnira. U obezbjeđenju nagrada veliku pomoć organizatoru, Nogometnom klubu Fojnica, pružili su sponzori turnira: Intrade energija iz Sarajeva, Centar za medicinsku rehabilitaciju "Fojnica", "Asfaltgradnja" iz Visokog, štamparija "Fojnica" i zlatara "KČ" vlasnika Kenana Čehajića.

Linkovi:
Fotografije sa dosadašnjih Memorijala "Kenan Memija"
O istoj temi: Memorijal Kenan Memija
pretraga novosti :: arhiva novosti