Nova verzija sajta
Prekinuta utakmica Čelik - Sarajevo
Nasir Selimović - Četvrtak, 14.07.2005, 15:20
Pročitano 269 puta
NK Čelik - FK Sarajevo, Fojnica 12.07.2005U utorak je u Fojnici odigrana prijateljska test nogometna utakmica između NK Čelik i FK Sarajevo. Susret je prekinut u 20. minuti nakon incidenta koji je izazvao jedan od gledalaca, navijača Čelika. Koji je staklenom flašom pogodio u nogu nogometaša FK Sarajevo Edina Pehlića. Nakon čega je sudija Muamer Dalipagić prekinuo utakmicu. Susretu je prisustvovalo oko 400 gledalaca.

Nekada se na utakmice išlo da bi se uživalo u potezima i akcijama, da bi se tugovalo zbog poraza ili radovalo zbog pobjede. Danas veliki dio navijača dolazi na utakmice da bi pravili predstavu za sebe, da bi učestvovalo u horskom psovanju i vrijeđanju svega onoga što ima vezu sa protivničkom ekipom, da bi svoj nataloženi jal, bez posljedica, pljusnuli u lice onima koji im ne mogu ili neće iz pristojnosti uzvratiti istom mjerom. Zbog tih i takvih, ali i lošijeg kvaliteta nogometa, sve je manje na utakmicama onih kojima su tribine mjesto za uživanje a ne za iživljavanje.

Prijateljska utakmica između Čelika i Sarajeva umjesto jednog zdravog tradicionalnog rivaliteta, ponudila je gledaocima svega više od kvalitetnog nogometa. Nijedna izrađena akcija, nijedan potez za pamćenje, nijedan udarac na gol - samo grubi nasrtaji, sumanuta trka, prekidi, sudijske opomene i konačno prekid u režiji navijača Čelika. Sudija je na vrijeme osjetio da gađanje pivskom bocom igrača Sarajeva Pehlića, od strane neodgovornih navijača, može dodatno razbuktati strasti u publici i na terenu, te je učinio jedini logičan potez: odsvirao je kraj utakmice. Konačan rezultat: ništa : ništa.

Linkovi:
Fotografija sa utakmice (12.07.2005)
O istoj temi: NK "Čelik" u Fojnici
Više fotografija sa utakmice (nkcelik.co.ba)
pretraga novosti :: arhiva novosti