Nova verzija sajta
Novih 75 fotografija izgradnje Apartmanskog naselja
Mirsad Topalović - Petak, 29.07.2005, 22:07
Aquareumal - Radovi na izgradnji Apartmanskog naselja, 29.07.2005

Pogledajte nove fotografije ovdje.
(Foto: Amir Bajraktarević, 24-29.07.2005)
Linkovi:
Foto galerija Aquareumal - radovi na izagradnji Apartmanskog naselja
O istoj temi: Aquareumal - Apartmansko naselje
Prva Skupština Društva «AQUAREUMAL» d.o.o. Fojnica
Nasir Selimović - Petak, 29.07.2005, 19:55
Crtež projekta «Vodeni park»"Prva Skupština Društva «AQUAREUMAL» d.o.o. Fojnica održana je jučer u Reumalu. Skupštinu je sazvao i otvorio V.D. direktora Džemal Polutan, dok je daljim tokom zasijedanja rukovodio novoizabrani predsjedavajući Skupštine sa jednogodišnjim mandatom, Nasir Selimović. Od 274 pozvana ulagača sjednici je prisustvovalo putem punomoćnika ili lično 81,3% predstavnika ukupnog osnivačkog kapitala.

Linkovi:
Foto galerija Aquareumal - radovi na izagradnji Apartmanskog naselja
Projekat Apartmanskog naselja
Projekat Vodenog parka
Fotografije crteža projekta "Apartmansko naselje"
Fotografije crteža projekta "Vodeni park"
O istoj temi: Apartmansko naselje i Vodeni park
www.reumal.ba
Džematlije nakšibendijske tekije Travnik u posjeti Fojnici
Hazim Čukle - Petak, 29.07.2005, 19:44
Džematlije iz Travnika u društvu glavnog imama hadži Mensura ef. Pašalića, Šaban efendijina (čaršijska) džamija, Šehidski bezistan, Fojnica 29.07.2005Danas je u jednodnevnu posjetu Medžlisu IZ Fojnica i tekiji na Oglavku stigla grupa od 43-oje džematlija nakšibendijske tekije iz Travnika. Šejh Esher Bojić nam je kazao: "Došli smo ovdje da upoznamo svoju tradiciju i istoriju jer u želij današnjeg čovjeka je da upozna svijet, a često zaboravi svoju bližu okolinu gdje se nalazi bogata kulturna baština, kulturno-historijsko blago. U Fojnici nas je toplo primio glavni imam Medžlisa IZ Fojnica hadži Mensur ef. Pašalić.

Linkovi:
Fotografije posjete (29.07.2005)
O istoj temi: Fojničke tekije
Fotografije fojničkih džamija
Izbor miss i mistera Zavoda iz Fojnice i Pazarića
Hazim Čukle - Petak, 29.07.2005, 17:35
Izbor miss i mistera Zavoda Fojnica i Pazarić, Fojnica 28.07.2005Jučer je na platou ispred zgrade Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Fojnica pred stotinjak radnika, korisnika Zavoda iz Fojnice i gostiju priređen bogat muzičko zabavni program kojom prilikom je izabrana miss i mister ova dva zavoda. Izbor miss i mistera su otpočeli članovi muzičke i ritmičke sekcije sa nekoliko pjesama i igara koje su izveli štićenici ovih zavoda. Za izbor misice i mistera prijavljeno je po 3 kandidata iz oba zavoda, a osmočlani žiri je imao pune ruke posla da odabere najbolje i najljepše.

Linkovi:
Fotografije Izbora za miss i mistera (28.07.2005)
O istoj temi: Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica
Web stranica Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Fojnica
Procvjetala jabuka u julu
Hazim Čukle - Četvrtak, 28.07.2005, 20:57
Procvjetala jabuka u julu, Fojnica 27.07.2005U naselju Bježanija na imanju penzionera Vahida Zuke je ovih dana procvjetala jabuka. Kako smo saznali od Zuke jabuku je posadio prije dvije godine i ove godine je u maju prvi put i dobro cvjetala. Jabuka je crveni delišec, a pored behara ima i dva ploda. Vahid Zuka na svom imanju ima desetak sadnica ove vrste jabuke, ali samo jedna je procvjetala. Zuka nam priča: "Prije nekoliko dana sam primijetio behar na jabuci, odmah sam pozvao doktora Pubovića koji je po cijeli dan u svom voćnjaku i koji se u to razumije. I njemu nije jasno otkud krajem jula behar na sadnici jabuke. Ljudi dolaze i zagledaju a oni stariji i stručniji kažu i prognozirajuda bi ova zima mogla biti duga i žešča od prošlogodišnje.

Linkovi:
Procvjetala jabuka u julu (27.07.2005)
Prijateljska utakmica: Fojnica – FK Vitez 2:2
Hazim Čukle - Četvrtak, 28.07.2005, 14:32
NK Fojnica, 17.07.2005Nakon desetak dana priprema, fojnički zelenobijeli su odigrali prvu pripremnu utakmicu protiv starih sportskih prijatelja iz Viteza. Utakmica je igrana po veoma teškom sparnom vremenu, tako da igrači nisu mogli mnogo pokazati. Vidjelo se da igrači još nemaju dovoljno snage, ali za pohvalu je dosta visok ritam igre i želja za nadigravanjem. Utakmica je bila ravnopravna, u kojoj su obje ekipe imale svoje periode igre, kada su i padali golovi. Oba trenera moraju još mnogo raditi na uigravanju svojih ekipa, ali tek je početak rada, do početka prvenstva ima još dosta vremena.

Rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Bosanska
Nasir Selimović - Srijeda, 27.07.2005, 14:09
KZP Dana 26.07.2005. godine počinje rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Bosanska.

Sadašnja vodovodna cijev koja prolazi ulicom Bosanska je cijev od azbest cementa profila 120 mm, koja je dotrajala i njena propusna moć je smanjena. Tokom prošle godino dolazilo je do prekida snabdijevanja grada četiri puta zbog pucanja te cijevi. Glavni projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Bosanska je uradio "Zavod za vodoprivredu" d.d. Sarajevo, finansiran je sredstvima KZP "Ščona" Fojnica.

Linkovi:
www.scona.ba
Gradnja novih i saniranje postojećih infrastrukturnih objekata
Nasir Selimović - Utorak, 26.07.2005, 20:18
Općina FojnicaU sve prisutnijoj oskudici sredstava za nove investicije, raduju užurbane aktivnosti općinskih organa na pripremi dokumentacije za gradnju novih i saniranju postojećih infrastrukturnih objekata. Ako su u prvim poratnim godinama u prioritetu bili obnova elektromreže, gradnja telefonske mreže i nastavak radova na glavnom cjevovodu Požarna – Fojnica, sljedećih nekoliko godina obilježit će povećani napor na dugoročnijem rješavanju problema putnih komunikacija, te saniranju gradske vodovodne mreže i njeno širenje prema drugim naseljenim mjestima.

Linkovi:
www.fojnica.ba/opcina
O zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Fojnica
Nasir Selimović - Utorak, 26.07.2005, 16:57
4. sjednica Općinskog vijeća Fojnica, 21.07.2005Analizirajući ovaj čin isključivosti i ultimativnosti, kao i neke izjave i inicijative predsjednika HDZ-a Fojnica i poslanika u Skupštini Srednjobosanskog kantona i Domu naroda FBiH Bogomira Barbića, daju za pravo onima koji tvrde da sva ova dešavanja u i oko Općinskog vijeća, imaju za krajnji cilj da putem isforsiranog stvaranja utiska o nemogućnosti zajedničkog funkcionisanja organa vlasti, izvrše podjelu općine po nacionalnim šavovima.

Linkovi:
Fotografije sa 4. sjednice Općinskog vijeća Fojnica (21.07.2005)
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
www.fojnica.ba/opcina
Otvaranje medžsida na Prokoškom jezeru
Hazim Čukle - Utorak, 26.07.2005, 15:30
Otvaranje mesdžida na Prokoškom jezeruU nedelju 24 jula je pred nekoliko stotina vijernika i gostiju na Prokoškom jezeru 25 kilometara od Fojnice na oko 1636 m nadmorske visine upriličeno proklanjavanje medžsida. Pomenuti objekat je Medžlisu IZ Fojnica poklonila vakif Ferida hanuma Čabarabdić iz Visokog. Kako smo saznali to je bila želja njenog rahmetli muža Salke Čabaravdić. Po veoma lijepom vremenu nekoliko stotina vjernika i gostiju prvi je poselamio presjednik Medžlisa IZ Fojnica Abdulah ef. Šemić.

Linkovi:
Fotografije sa otvaranja medžsida (24.07.2005)
O istoj temi: Mevlud na Prokoškom jezeru
Fotografije Prokoškog jezera
pretraga novosti :: arhiva novosti