Nova verzija sajta
MUP SBK-KSB: Informacija za javnost
mir5ad - Srijeda, 29.06.2005, 11:48
Pročitano 234 puta
Ministarstvo unutarnjih poslova TravnikU povodu 26. juna "Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droge", nakon brojnih saopštenja o štetnosti opojnih sredstava, ponovo se obraćamo javnosti, posebno djeci, mladima i njihovim roditeljima.

Živimo u teškom vremenu poslije rata. Moralna kriza, rasulo brojnih porodica, nezaposlenost, nebriga za probleme mladih i drugo, širom su otvorili vrata opojnim sredstvima i kriminalcima najgore vrste. Kriminalci prodavajući drogu, siju korov opake bolesti: na ulici, u kafićima, školskim dvorištima, u našem haustoru, u našoj kući, našem dvorištu i gdje sve ne? Često našom nebrigom za ono što se dešava oko nas, mi im nesvjesno pomažemo u tome.

Uhvačeni u mreže kriminalaca, više ovisnika, došlo je u sukob sa porodicom i životnom sredinom, ušli su u kriminal i sukob sa zakonom. Nekoliko slučajeva završilo je tragičnim, smrtnim posljedicama. Protiv više osoba koje se bave nezakonitom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojonih droga i uživalaca opojnih sredstava podnesene su i procesuirane krivične prijave.

Problem time nije riješen, niti ga policija i drugi nadležni organi gonjenja na ovaj način mogu mogu riješti. Neophodna je pomoć roditelja, njihove djece, rodbine i prijatelja, a zatim drugih ustanova i policije.

Zato, dok nije kasno, osvrnite se oko sebe. Pogledajte gdje su vaša djeca, s kim se druže, šta rade, jesu li u školi, šta im je u torbi i slično. Pomozite svojoj djeci, imajte za njih vremena, čujte za njihove probleme. Mnogi im nude nesigurne puteve i lažnu sreću, mogli bi odabrati gore. Zajedno sa svojom djecom odaberite zdravlje i sreću.

Za informacije i pomoć obratite se na telefon 030-518-245.

Odjeljenje za javnost
MUP SBK/KSB
dana: 27.06.2005
(Preuzeto sa: www.mupsbk-ksb.gov.ba)

pretraga novosti :: arhiva novosti