Nova verzija sajta
Prazna dosadna subota i novih 35 cm snijega
Nasir Selimović - Srijeda, 09.03.2005, 11:35
Pročitano 180 puta
Rijeka Dragača, 04.03.200505.03. - Prazna dosadna subota i novih 35 cm snijega; par srušenih krovova na pomoćnim objektima u Ostružnici i Dusini ali najveća je šteta na zgradi «Krompiruše» u Trošniku. Iz Elektrodistribucije Travnik obavještavaju da je do daljnjeg u prekidu redovno snabdijevanje električnom energijom područja općine Fojnica, zbog kvara na dalekovodu.

A kada će doći?
«Ekipe na terenu utvrđuju mjesto kvara», kaže se u saopštenju na banderi.
Dakle stekli su se svi opravdani razlozi - ne zbog oštećenja dalekovoda, već zbog vremenske nepogode - da se otkaže i tradicionalna manifestacija kojom se na Tovarištu označava početak sezone ribolova na rijekama Fojnice.
«Malo sutra», komentarišu oni zagriženiji.
«Pa otkazan je početak nogometnog prvenstva».
«Mlakonje».
«Nedostatak sportskog duha».
«Zato svaka čast skijašima»
«I ribolovcima: padalo – puhalo, oni su na rijeci. Pravi sportisti», dodajem, s namjerom da izazovem reakciju poznanika, koga su izbacili iz udruženja ribolovaca, zbog lovljenja nedozvoljenim sredstvima: eksplozivnim napravama i strujom. Za njega je povratak udici i štapu, korak unazad. Tehnološko zaostajanje.
«Ribolov su proglasili sportom oni koje su kao ne darovite škartirali iz svih znanih fojničkih sportova; niski za košarku, spori za nogomet, bojažljivi za borilačke sportove».

Linkovi:
Fotografije sa otvaranja sezone ribolova na fojničkim rijekama, (03.03.2005)
pretraga novosti :: arhiva novosti