Nova verzija sajta
Predizborni skup Socijaldemokratske unije Bosne i Hercegovine
Nasir Selimović - Srijeda, 29.09.2004, 11:08
Predizborni skup SDUReumal je sinoć ponovo bio mjesto održavanja jednog političkog skupa. Socijaldemokratska unija Bosne i Hercegovine izvršila je promociju svojih programa i kandidata za Općinska vijeća Fojnice i Kiseljaka. Skupu su se obratili nosioci lista za Fojnicu, Izet Hodžić i Kiseljak, Hodžurda Edina, te gosti Miro Lazović i Ivo Komšić.


Linkovi:
Fotografije
O istoj temi: Izbori
www.izbori.ba
Predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice
Nasir Selimović - Srijeda, 29.09.2004, 11:07
Slavko Lovrić, kandidat za načelnika HDZ 27.09. - Večeras je Hrvatska demokratska zajednica u kinu "Radnik" u Fojnici održala promociju svoga kandidata za načelnika Općine, Slavka Lovrića i liste kandidata za Općinsko vijeće na čijem se čelu nalazi Dalibor Iviš.

Linkovi:
www.hdzbih.org
O istoj temi: Izbori
www.izbori.ba
Novčana pomoć za obnovu biblioteke
Nasir Selimović - Utorak, 28.09.2004, 12:57
Franjevački samostan u Fojnici27.09. - Delegacija Kantona Sarajevo, predvođena premijerom Denisom Zvizdićem, jučer je posjetila Franjevački samostan u Fojnici i tom prilikom, u ime Vlade, uručila novčanu pomoć za obnovu biblioteke u iznosu od 15 hiljada KM, te isto tako u ime Ministarstva za obrazovanje i Ministarstva kulture i umjetnosti 10 hiljada KM. Delegaciju je primio i zadržao se u dužem razgovoru gvardijan Mirko Majdandžić, potencirajući potrebu iznalaženja mogućnosti očuvanja vrijednog književnog i muzejskog blaga Bosne i Hercegovine koje čuvaju bosanski franjevci u Fojnici.

Linkovi:
Pomozite spašavanju vrijednog muzejskog blaga
Sačuvajmo kulturnu baštinu
Kolekcija fotografija Franjevačkog samostana
Predizborni skup Nove hrvatske inicijative
Nasir Selimović - Utorak, 28.09.2004, 12:51
Nove hrvatske inicijative26.09. - Pripremajući se za predstojeće izbore, u fojničkom hotelu Reumal, održan je predizborni skup NHI. Članovima, simpatizerima i gostima, obratili su se predsjednica Općinskog odbora NHI Fojnica i nositeljica liste za Općinsko vijeće Angela Biberdžić i kandidat za načelnika Općine Ivica Beblek, te kao gosti predsjednik Kantonalnog odbora NHI Franjo Kristić, predsjednik Općinskog odbora NHI Kreševo Pero Marić i predsjednik Općinskog odbora SDP Fojnica Andrija Lekić.

Linkovi:
Fotografije
O istoj temi: Izbori
www.izbori.ba
Predizborni skup Stranke demokratske akcije
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 27.09.2004, 16:01
Predizborni skup Stranke demokratske akcije25.09. - U prepunoj Sali hotela Reumal, Stranka demokratske akcije izvršila je promociju svojih kandidata za Općinsko vijeće i načelnika Općine Fojnica. Skupu su se obratili: Azem Huseinbašić, predsjednik SDA Fojnica i nosilac liste za Općinsko vijeće; Mustafa Memija, načelnik Općine Fojnica i kandidat za vijećnika; Nasir Selimović, kandidat za vijećnika; Salkan Merdžanić, direktor Šumskog gazdinstva Vranica i kandidat za načelnika Općine, kao i gosti Irfan Ajanović, Nedžad Branković i Salko Selman. U muzičkom dijelu programa nastupila je mlada solistica Aldijana Tuzlak, koja je sve prisutne oduševila svojom interpretacijom sevdalinki.

Linkovi:
Fotografije
O istoj temi: Izbori
www.izbori.ba
«Intrade» konferencija za novinare
Nasir Selimović - Petak, 24.09.2004, 09:01
23.09. - Sarajevsko preduzeće Intrade – energija, koje na području Fojnice u male hidroelektrane i punionicu pitke vode planira investirati oko 60 miliona KM, danas je u Reumalu održalo konferenciju za novinare. U odgovoru na postavljeno novinarsko pitanje, investitori su istakli kako su preduzeli sve mjere ekološke zaštite, počev od izrade ekološke studije do organiziranja okruglih stolova, čije će zaključke, posebno pitanje vodostaja Kozice u tzv. prijelaznim mjesecima (april, maj, jun) nastojati da ugrade u konačno rješenje MHE Majdan.

Linkovi:
O istoj temi: Male hidroelektrane u Fojnici
O istoj temi: Punionica prirodne vode u Fojnici
Predizborni skup Stranke za Bosnu i Hercegovinu
Nasir Selimović - Petak, 24.09.2004, 08:57
Predizborni skup stranke ZA BiH22.09. - Večeras je Stranka za Bosnu i Hercegovinu održala u Reumalu Predizborni skup na kome je predstavila svoje kandidate za predstojeće lokalne izbore. Prisutnima su se obratili kandidat za načelnik, Aziz Klisura, kandidati za vijećnike, Azra Memija i Munib Behrić, te ispred Predsjedništva Stranke, Beriz Belkić i Mustafa Pamuk.


Linkovi:
Fotografije
O istoj temi: Izbori
www.izbori.ba
Fojnica online adresar
Mirsad Topalović - Petak, 24.09.2004, 02:27
Fojnica onlineNovi servis Fojnica online pušten u eksperimentalni rad:

Fojnica online adresar

Namjena ovog adresara je da omogući lakši međusobni kontakt Fojničana putem Interneta. Posljednjih godina mnogo stvari se izmijenilo, mnogi sada žive daleko od svog rodnog kraja, a međusobne veze su se pokidale. Nadamo se da ćemo vam ovim omogućiti da pronađete neke stare i steknete nove prijatelje.

Bez obzira gdje sada živite, ako ste porijeklom iz Fojnice, a i svi ostali koji žele svoju kontakt adresu učiniti dostupnom registrujte se za korištenje Fojnica online adresara.

Sistem je u eksperimentalnom radu tako da su moguće greške u funkcionisanju. Sve probleme i greške u radu Fojnica online adresara prijavite na email webmaster@fojnica.ba.
Kolekcija fotografija sa dočeka svjetskog prvaka Almedina Hasanagića
Mirsad Topalović - Srijeda, 22.09.2004, 19:40
Fojnica onlineNovo u Fojnica online foto galeriji:

Linkovi:
Kolekcija fotografija sa dočeka svjetskog prvaka Almedina Hasanagića
Fojnica online direktorij linkova
Mirsad Topalović - Utorak, 21.09.2004, 19:44
Fojnica onlineNovi servis Fojnica online pušten u eksperimentalni rad:

Fojnica online direktorij linkova

Greške u radu sistema prijavite na webmaster@fojnica.ba.
pretraga novosti :: arhiva novosti