Nova verzija sajta
Fojnički vikend knjige
Nasir Selimović - Petak, 30.07.2004, 14:19
Fojnički vikend knjigeDanas je u konferencijskoj sali hotela Reumal, u prisustvu izdavača, pjesnika, naučnih radnika, novinara i ljubitelja lijepe riječi, u 11:00 sati otovren prvi Fojnički vikend knjige čiji je organizator Centar za medicinsku rehabilitaciju.

Promotivno prodajna izložba, koja če trajati tri dana, okupila je devet izlagača iz Bosne i Hercegovine (Šahinpašić, Ljiljan – Tugra, El – Kalem, Svjetlost, Hercegtisak, Bosančica, Bemus, Zoro, Sejtarija) sa svojim najnovijim izdanjima.

Download
[color=gray](Kliknite na "download" za Program dešavanja)[/color]

format dokumenta: PDF
veličina dokumenta: 237 KB
[color=gray](za čitanje potreban Acrobat Reader, download)[/color]
FREE e-mail sistem moja.fojnica.ba
mir5ad - Ponedjeljak, 26.07.2004, 11:33
Free e-mailEksperimentalno je pušten u funkciju novi servis Fojnica online FREE E-MAIL. Od danas možete besplatno registrovati e-mail adresu tipa ime@moja.fojnica.ba sa 4 MB prostora. Uskoro i free e-mail tipa ime@fojnica.com.

Kliknite ovdje da postanete korisnik.


Probleme i greške u radu kao i dodatna pitanja šaljite na webmaster@fojnica.ba

Pratite temu (forum) o trenutnom stanju sistema ovdje.

Opšti podaci o korisničkom nalogu:
- 4 MB prostora
- deaktiviranje korisnika 60 dana od zadnjeg korištenja sistema
- brisanje korisnika 200 dana od zadnjeg korištenja sistema

Powered by Gawab e-mail solutions.
Javni poziv za idejno rješenje
Nasir Selimović - Srijeda, 14.07.2004, 10:47
Općina FojnicaU četvrtak 08.07.2004. godine u sali za sastanke općine Fojnica održana je konstitutivna sjednica Komisije za priznanja općine Fojnica. Za predsjednika Komisije imenovan je Ivan Markija dok su ostali članovi Azra Memija, Nasir Selimović, Franjo Iviš i Samir Pašić. Na sjednici je odlučeno da se raspiše Javni poziv za idejno rješenje izgleda Zlatne plakete, Srebrne plakete te priznanja Počasni građanin općine Fojnica. Nagrada za najuspješniji prijedlog iznosi 300 KM.

Download

format dokumenta: PDF
veličina dokumenta: 24 KB
[color=gray](za čitanje potreban Acrobat Reader, download)[/color]
Fojničke male hidroelektrane
Nasir Selimović - Srijeda, 14.07.2004, 10:32
Fojnica online08.07. - Prema planu investitora, prvi kilovati električne energije sa fojničkih malih hidroelektrana trebali bi poteći krajem 2004. godine. Tenderom odabrani izvođači radova Hidrogradnja i Orman već su na predviđenim lokalitetima otpočeli sa pripremnim radovima i nabavkom neophodne opreme. Očekuje se da će u predstojećem periodu, prema dogovoru, i Elektrodistribucija završiti izgradnju dalekovoda kako bi mogla preuzeti proizvedenu električnu energiju i distribuirati prema krajnjem potrošaču.

Linkovi:
O istoj temi: Male hidroelektrane u Fojnici
Izvještaj sa priprema nogometaša Želje
Nasir Selimović - Srijeda, 14.07.2004, 10:30
Detalj sa utakmice Želje07.07. - Za vrijeme svoga sedmodnevnog boravka na pripremama u Fojnici, nogometaši «Željezničara» odigrali su i tri prijateljske utakmice na stadionu NK «Fojnice», koje su bez obzira na izuzetno sparno vrijeme privukle znatan broj gledalaca. Prvi susret sa prvakom Makedonije, Pobedom iz Prilepa, poslije igre pune tempa završen je neriješenim rezultatom 3:3. Utakmice sa premijerligašima Budućnošću iz Banovića i Modričom, u blijedoj i nezanimljivoj igri, završene su pobjedama Željezničara od 1:0.
Da nam grad bude ljepši
Nasir Selimović - Srijeda, 14.07.2004, 10:27
Dodjela nagrada Da nam grad bude ljepši02.07. - "Da nam grad bude ljepši" naziv je ekološko – turističke akcije koja se već tradicionalno održava u okviru manifestacije "Fojničko ljeto". Nagrađivanje najljepše bašče na užem i širem gradskom području, te najuređenijeg balkona, probudilo je kod stanovnika Fojnice već zaboravljeni takmičarski duh oplemenjivanja životnog prostora. Ovogodišnji nagradni fond u iznosu od 1050 KM obezbijedila je Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona. Centralna manifestacija dodjele nagrada i priznanja, održana je na sportskim terenima Reumala uz bogat kulturno – zabavni program za šta su se pobrinuli mladi članovi folklornih sekcija Femina i Rodoljub iz Fojnice. Prvu nagradu za najuređeniju bašču osvojila je Salihagić Enesa, a za balkon Jukić Sanja.

Linkovi:
O istoj temi: Akcija "Da nam grad bude ljepši"
O istoj temi: Fojničko ljeto
Željo u Fojnici
Nasir Selimović - Srijeda, 14.07.2004, 09:59
Detalj sa priprema Želje01.07. - FK «Željezničar» na čelu sa novim šefom stručnog štaba Jirži Plišekom iz Češke, u vremenu od 1 – 7 jula, boravit će u Fojnici na pripremama za nastupajuću nogometnu sezonu. U sklopu svojih priprema nogometaši Željezničara odigrat će i nekoliko kontrolnih utakmica, kako bi novi trener stekao uvid u igrački kadar s kojim raspolaže u novoj takmičarskoj sezoni. Postoji spremnost da ekipa Željezničara učestvuje i na tradicionalnom memorijalnom turniru koji će se održati u Fojnici krajem jula i početkom augusta.

Kandidati za mjesto načelnika Općine Fojnica
Nasir Selimović - Srijeda, 14.07.2004, 09:55
Općina Fojnica01.07. - Političke stranke i partije imale su rok da do kraja juna Općinskoj izbornoj komisiji prijave kandidate za mjesto načelnika i vijećnika za Općinsko vijeće koje u Fojnici broji 17 članova. Ovo su prvi izbori u Bosni i Hercegovini na kojima će lokalne zajednice svoje načelnike općina birati neposrednim putem, a ne putem svojih izabranih predstavnika kao što je do sada bio slučaj. Kandidati za mjesto načelnika Općine Fojnica su: Merdžanić Salkan (SDA), Benjamin Terzić (SDP), Slavko Lovrić (HDZ), Klisura Aziz (SBiH), Ivica Beblek (NHI), Salem Šehović (BOS) i Hamza Salihagić.

Linkovi:
O istoj temi: Izbori
www.izbori.ba
Donatorska konferencija
Nasir Selimović - Srijeda, 14.07.2004, 09:45
Donatorska konferencija30.06. - Radovi na izgradnji adekvatnog prostora za muzejsku postavku u okviru Franjevačkog samostana već duže vrijeme su u zastoju zbog nedostatka novčanih sredstava. Početna sredstva donirana od strane Turske, Hrvatske, Federacije BiH, te Elektroprivrede BiH pokazala su se nedostatnim za konačan završetak objekta čija je predračunska vrijednost 1,7 miliona dolara. S tim u vezi danas je u Fojnici pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, održana Donatorska konferencija, čiji je cilj prikupljanje dijela potrebnih sredstava za završetak radova, odnosno obezbjeđenje minimlnih tehničkih uslova za smještaj vrijednih eksponata. Konferenciji je prisustvovao veliki broj učesnika, predstavnika kulturnog, javnog, privrednog i političkog života države na čelu sa Draganom Čovićem, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
Međunarodni Turnir prijateljstva u sjedećoj odbojci
Nasir Selimović - Srijeda, 14.07.2004, 09:35
Međunarodni Turnir prijateljstva u sjedećoj odbojci27.06. - Međunarodni Turnir prijateljstva u sjedećoj odbojci, koji je u nedjelju 27.06. održan na terenima Reumala protekao je u dominaciji svjetskih prvaka reprezentativaca Bosne i Hercegovine. Ubjedljive pobjede nad ostalim učesnicima Turnira, reprezentacijama Njemačke, Grčke i Srednjobosanskog kantona, govore o dobroj formi iako se ekipa nalazi u početnioj fazi priprema za Paraolimpijske igre u Grčkoj. Dolazak reprezentacija Njemačke i Grčke na zajedničke pripreme u Fojnicu, potvrda su visokog ugleda koji naša reprezentacija u sjedećoj odbojci uživa u svijetu. Tokom zajedničkog druženja rodila se ideja, koja nije daleko od realizacije, da se svake godine organizuje u Fojnici međunarodni kamp sa jakim turnirom u sjedećoj odbojci.

pretraga novosti :: arhiva novosti