Nova verzija sajta
Svečani prijem za reprezentativce BiH i SAD
Nasir Selimović - Četvrtak, 17.06.2004, 07:46
Općina Fojnica19.05. - Načelnik Općine Fojnica Mustafa Memija sinoć je u hotelu Reumal priredio svečani prijem za reprezentativce BiH i SAD u sjedećoj odbojci koji se već nekoliko dana nalaze na zajedničkim pripremama u Fojnici. Prijemu su prisustvovali pored domaćina iz Fojnice i predstavnici Vlade Kantona Sarajevo, ministri Ivica Šarić i Hajriz Bečirević.

Sjedeća odbojka
Nasir Selimović - Četvrtak, 17.06.2004, 07:38
Reumal Fojnica16.05. - Reprezentacije BiH i SAD u sjedećoj odbojci od 15 – 22 maja boravit će u Reumalu na zajedničkim pripremema za Paraolimpijske igre u Atini, u okviru kojih će odigrati i prijateljsku utakmicu u Fojnici. Ako se ima na umu da će tokom ljeta na sličnim ciklusima zajedničkih priprema sa svjetskim i evropskim prvacima reprezentacijom BiH tokom ljeta Reumal ugostiti u dva navrata reprezentacije Njemačke, Egipta i ponovo SAD, onda ne možemo a da ne budemo ponosni, kako na stečeni renome reprezentacije BiH, tako i uporedo s njom Centra u Fojnici kao kvalitetnom mjestu za pripreme sportskih ekipa.

Sarajevski dani poezije
Nasir Selimović - Četvrtak, 17.06.2004, 07:34
Fojnica online15.05. - Zar ima većeg poraza za pjesnike od čitanja poezije pred praznom dvoranom? Ima: kad ni pjesnici više ne slušaju pjesnike. Organizatori okruglih stolova, poetskih večeri i većina ostalih kulturnih događanja u okviru manifestacije Sarajevski dani poezije koja okuplja pjesnike iz cijelog svijeta, stidljivo su pokucali na vrata kulturne provincije (Kakanj, Kreševo, Fojnica) i ostali zatečeni odzivom publike. Pisci za djecu Ismet Bekrić, Kemal Coco, Ivo Mijo Andrić, Enisa Osmančević, Atif Kujundžić, Dragan Marjanović, Zečir Hasić, Mujo Musagić i Šefik Daupović, koji su danas u Reumalu pohodili fojničke osnovce, nisu krili iznenađenje s koliko su ih oduševljenja i pažnje dočekala djeca. Neobaviješteni prolaznik bi pomislio da gostuju neke muzičke zvijezde kolika se gužva stvorila oko pisanja posveta i davanja autograma.
Udruženje banja Bosne i Hercegovine
Nasir Selimović - Četvrtak, 17.06.2004, 07:28
Reumal Fojnica14.05. - U Zdravstveno – turističkom centru Slatina kod Banja Luke održana je Osnivačka skupština Udruženja banjsko – klimatskih lječilišta Bosne i Hercegovine kojoj je prisustvovala i delegacija Centra za medicinsku rehabilitaciju «Fojnica». Svjesni činjenice da se samo udruženim snagama može pokušati izmjeniti nezavidna situacija većine banja u BiH, i to putem zajedničke marketinške prezentacije i uticaja na pripremu i donošenje zakona i propisa iz ove oblasti, svi prisutni su jednoglasno podržali osnivanje Udruženja i predložena personalna rješenja. Za predsjednika Udruženja izabran je Zdravko Ostojić, direktor Banje Vrućice, a za potpredsjednike Eldan Lokmić, direktor Centra u Fojnici i Zvonko Marković, direktor HTP «Dalmacija» iz Kiseljaka.
Fojnički Dom zdravlja
Nasir Selimović - Četvrtak, 17.06.2004, 07:25
Dom zdravlja Fojnica05.05. - Stara neugledna zgrada fojničkog Doma zdravlja zahvaljujući doniranim sredstvima Evropske unije u iznosu od 90 hiljada eura napokon će dobiti novi vizuelni izgled. Radovi se sastoje u sanacijii i zamjeni krovne konstrukcije, izmjeni svih vanjskih otvora, novoj fasadi, sanaciji elektro i vodovodne intalacije, krečenju, popravci unutrašnje stolarije i zamjeni podova. Očekuje se isto tako donacija u savremenoj medicinskoj opremi, čime bi se usluge na primarnom nivou zdravstvene zaštite kompletirale.
Reumal Fojnica - Novi cjenovnici online
mir5ad - Utorak, 08.06.2004, 08:11
ReumalNovi cjenovnici Centra za medicinsku rehabilitaciju "Fojnica" Reumal su online.
Na slijedećim URL adresama:

Cjenovnik objekta "Reumal": http://www.reumal.ba/cjenovnik_reumal.shtml

Cjenovnik objekta "Nova bolnica": http://www.reumal.ba/cjenovnik_nb.shtml

Cjenovnik objekta "Jezero": http://www.reumal.ba/cjenovnik_jezero.shtml

Napomena: Cjenovnik pojedinačnih zdravstvenih usluga i engleska verzija cjenovnika su još u fazi izrade.
pretraga novosti :: arhiva novosti