Nova verzija sajta
Jazuk
Nasir Selimović - Četvrtak, 22.04.2004, 19:19
Pročitano 215 puta
Prokoško jezeroDolazio neki general iz SFOR–a kod ovih u Općinu i tražio saglasnost da sa svojim inžinjerijskim jedinicama proširi i asfaltira put na Jezero i zamisli oni mu nisu dali saglasnost.

A bio opet neki Arap iz Kuvajta u Fojnici dva dana nešto hodao, bilježio, mjerkao; htio da otkupi pa poruši pola grada i napravi mondensko odmaralište, ali ovima bilo krivo iz Reumala pa ga olajali kod ovih iz Općine i čovjek otišao.

Bili prije rata neki Slovenci ili Šveđani, nisam ti baš siguran, i htjeli da uzmu u zakup Jezero na dvadeset godina, naprave hotele, skijaške staze, žičare i...., pretpostavljate već da im ovi iz Općine nisu dali.

Problem je uvijek vlast; bila ona lijeva, desna ili centar. Svejedno. On sve zna. Raspolaže pouzdanim mahalskim informacijama. Što bi rekao naš zajednički prijatelj: "Pričao mu rahmetli Mumina Klisure kobile pastorak". On je i nogometni selektor i predsjednik države i ekspert za sve što ti treba. Samo što ga niko ne razumije. Pa čak ni vlastita žena. "Mani se budalaština", kaže ona. "Eto, jesam li ti rekao da me ni ona nerazumije", on će meni. On, koji bi znao pravilno poredati stvari u društvu i napraviti blagostanje u Fojnici, nažalost, nepita se ništa ni u svojoj kući. Jazuk.
pretraga novosti :: arhiva novosti