Nova verzija sajta
Izbor najuspješnijeg menađera u 2003. godini
Nasir Selimović - Petak, 30.01.2004, 13:41
Eldan Lokmić28.01. - Sinoć je u sarajevskom hotelu Holidej Inn, u organizaciji agencije Futura Media, izvršen izbor najuspješnijeg menadžera u 2003. godini. Titulu najboljeg u protekloj godini ravnopravno su podijelili: Džemal Vlahovljak, direktor Energoinvesta; Petar Ćorluka, direktor kompanije Prodex iz Gruda; Ćazim Salimović, direktor firme Orbico, te braća Nijaz i Edin Šabanović iz kompanije Bosmal.

Dodijeljena su i specijalna priznanja i to: dr. Eldanu Lokmiću, direktoru Reumala, za menadžera u oblasti zdravstva; Mirsadu Purivatri, direktoru Sarajevo – film festivala, za vrhunske domete u menadžmentu kulture i Mirzi Hajriću za doprinos u razvoju pozitivnog poslovnog ambijenta u BiH.

Direktor za izbjeglice i raseljena lica organizacije Islamske konferencije
Nasir Selimović - Petak, 30.01.2004, 13:34
Swareddahab25.01. - Već desetak dana na odjeljenju kardiorehabilitacije u Novoj bolnici na liječenju se, poslije izvršenog operativnog zahvata na srcu, nalazi direktor za izbjeglice i raseljena lica organizacije Islamske konferencije, Ured Sarajevo, En – Nur Swareddahab. O zdravstvenom stanju uvaženog gosta, brine se prof.dr. Enver Raljević, koji je odnedavno i šef odjeljenja kardiorehabilitacije u Fojnici.
Stečajni postupak
Nasir Selimović - Petak, 30.01.2004, 13:27
Sipad - Fojnica23.01. - Stečajni postupak u Šipad – Fojnici, nakon imenovanja stečajnog upravnika Asima Gradinčića, prolazi kroz bolnu fazu za sve zaposlene, koja podrazumijeva zaključivanje radnih knjižica i njihovo upućivanje na Biro za zapošljavanje. Međutim, ovaj neizbježni postupak, bez obzira što omogućava radnicima ostvarivanje prava iz oblasti zdravstvene zaštite, a koje već duže vrijeme nisu imali, izazvao je burno negodovanje. S tim u vezi, danas je u krugu preduzeća u organizaciji sindikata, održan sastanak s radnicima kome je prisustvovao i načelnik Općine Fojnica Mustafa Memija sa svojim saradnicima.


Linkovi:
O istoj temi: Kriza u preduzećima Šipad - Fojnica i Vranica
Promocija novog albuma Divljih jagoda
Mirsad Topalović - Četvrtak, 29.01.2004, 17:30
Divlje jagode06.02.2004. godine (petak) u diskoteci "La 'vie" promocija novog albuma Divljih jagoda "Od neba do neba".

Elektronske razglednice
Mirsad Topalović - Nedjelja, 25.01.2004, 13:58
E-cardPored dosadašnje mogućnosti slanja elektronskih razglednica sa motivima Fojnice na adresi http://www.fojnica.ba/postcard novi sistem Fojnica online foto galerije Vam pruža mogućnost da bilo koju sliku iz foto galerije pošaljete kao elektronsku razglednicu. Dovoljno je da kliknete na sličicu koverte (prikazana lijevo na slici) koja se nalazi iznad svake slike u foto galeriji, te popunite formular potrebnim podacima o pošiljaocu i primaocu.

Adresa foto galerije: http://www.fojnica.ba/foto
Fojnica online foto galerija
Mirsad Topalović - Četvrtak, 22.01.2004, 16:55
Fojnica onlineU funkciju pušten novi sistem foto galerije Fojnica online. Powered by Coppermine Photo Gallery.

Baza registrovanih članova Fojnica online foruma je integrisana sa foto galerijom. Tako da registrovani članovi foruma mogu koristiti dodatne prednosti foto galerije.

Sistem je u testnoj fazi rada, sve eventualne probleme u funkcionisanju prijavite na mail webmaster@fojnica.ba.

Adresa foto galerije: http://www.fojnica.ba/foto
Centar za medicinsku rehabilitaciju - Kabinet za sportsku medicinu
Nasir Selimović - Četvrtak, 22.01.2004, 11:54
OK Bosna21.01. - Shodno ustaljenoj praksi većina ekipa koja se za naporna takmičenja priprema u Fojnici, iskoristi medicinsko - tehničke mogućnosti Centra da izvrši testiranja u Kabinetu za sportsku medicinu, te prema rezultatima testova preciziraju fizičko opterećenje svakog od sportista. Tako će i odbojkaška ekipa "Bosne” iz Sarajeva, predvođena trenerom Ifetom Mahmutovićem, koja je jučer doputovala na sedmodnevne pripreme u Fojnicu, već danas početi s planiranim testiranjima.
Košarkaški klub "Bosna" Sarajevo, kompjuterske pretrage
Nasir Selimović - Četvrtak, 22.01.2004, 11:51
KK Bosna21.01. - U sklopu redovnih kontrola nakon rehabilitacije obavljene u junu 2003.godine, jučer je u Reumalu pri Kabinetu sportske medicine koji vodi prim. dr. Damir Jaganjac, na odjeljenju za funkcionalnu dijagnostiku kompjuterske pretrage obavio Kenan Bajramović, krilni centar reprezentacije Bosne i Hercegovine i najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog košarkaškog kluba "Bosne” iz Sarajeva.
Seminari
Nasir Selimović - Utorak, 20.01.2004, 09:56
ReumalZadnja trećina mjeseca januara u Reumal–u je u potpunosti u znaku seminara na kojima će učestvovati više od 500 učesnika.

- Ros – kar, Centar za razvoj i kvalitetu od 19 – 22. januara
- Udruženje fizičara Federacije od 21 – 24. januara
- Prosvjetno–pedagoški zavod Kantona Sarajevo od 26 – 28. januara
- Udruženje prevoznika u putničkom saobraćaju od 29 – 31. januara
- Predškolsko obrazovanje od 29 – 30. januara
Preminuo prof. dr. Abdulah Konjicija
Nasir Selimović - Utorak, 20.01.2004, 09:53
Fojnica online19.01. - Jučer je u Sarajevu u 75–oj godini života umro prof. dr. Abdulah Konjicija. Profesor Konjicija rođen je u Fojnici 1929. godine, diplomirao je u Sarajevu na Medicinskom fakultetu 1957. godine. Od 1960. godine angažiran je na Klinici za plućne bolesti, te nakon magisterija i odbrane doktorske disertacije, radi kao asistent, a kasnije kao redovni profesor Medicinskog fakulteta u Sarajevu. Više od deset godina bio je šef Klinike za plućne bolesti i tuberkulozu. U političkom životu Bosne i Hercegovine prisutan je od 1990. godine kao predsjednik Vijeća građana Skupštine Republike Bosne i Hercegovine. Ako je iko od istaknutih Fojničana, rasutih diljem svijeta, bolovao od neizlječive bolesti odanosti zavičaju, onda je to sigurno Abdulah Konjicija. Neka mu je rahmet i lahka zemlja bosanska.
pretraga novosti :: arhiva novosti