Nova verzija sajta
Oproštajna posjeta
Nasir Selimović - Petak, 12.12.2003, 14:29
Reumal10.12. - Christian Schwarz Schilling (Kristijan Švarc Šiling), medijator za Bosnu i Hercegovinu, povodom okončanja svoga mandata, danas je boravio u Fojnici u oproštajnoj posjeti. Načelnici općina Fojnica i Kiseljak, Mustafa Memija i Ivica Udovičić sa svojim saradnicima, primilu su visokog gosta u Reumalu, izvjestivši ga pri tome o postignutim rezultatima po pitanju organizovanog dvosmjernog povratka i obnove stambenog fonda u ove dvije općine. Važno je naglasiti da je gosp. Šiling, u skladu sa svojim mandatom, inicirao i potpisivanje sporazuma između navedenih općina o dvosmjernom povratku izbjeglih i raseljenih lica i uspostavi zajedničkih organa vlasti na temelju izbornih rezultata iz 1996. godine.
Zaštita planine Vranica
Nasir Selimović - Petak, 12.12.2003, 14:28
Prokoško jezero09.12. - Centar civilnih inicijativa u saradnji sa Ekološkim društvom "Fojnica” organizirao je okrugli sto na temu zaštite planine Vranice s posebnim akcentom na uži lokalitet Prokoškog jezera. Geološki posmatrano masiv Vranice je najstarije područje Bosne i Hercegovine sa osobenom florom i faunom, i kao takvo, godine 1954. proglašeno je zaštićenim da bi Prostornim planom BiH iz 1981. godine područje Vranice bilo kategorisano regionalnim parkom prirode sa nacionalnim vrijednostima. Sadašnje stanje je alarmantno kako zbog neplanske gradnje stambenih objekata koja je rezultirala kaptiranjem većine izvora koji su vodom hranili jezero i neriješenom odvodnjom otpadnih voda, tako i konstantnim djelovanjem erozije, čime je došlo do smanjenja i zamočvarivanja znatnog dijela jezera. Prisustvo predstavnika Federalnog i Kantonalnog ministarstva za okolinu i urbanizam i iskazana spremnost da se materijalno i stručno potpomognu službe Općine Fojnice u rješavanju nagomilanih problema, daju ohrabrenje da još ima nade za očuvanje ovog prirodnog rariteta.
Specijalna olimpijada
Nasir Selimović - Petak, 12.12.2003, 14:26
Stoni tenis invalidi06.12. - U okviru Specijalne olimpijade danas je u Fojnici u Sportskoj dvorani Srednje mješovite škole i sali Reumala, na 12 stolova, održano Državno prvenstvo u stonom tenisu, na kome je uzelo učešće 19 ekipa iz Prijedora, Tuzle, Sarajeva, Pala, Zenice, Goražda, Mostara, Banjaluke, Maglaja, Pazarića i Fojnice. Ukupno 74 takmičara raspoređenih u tri divizije zavisno od stepena onesposobljenosti, takmičilo se pojedinačno i u parovima za titulu prvaka.
Susreti ljekara Fojnica 2003
Nasir Selimović - Petak, 12.12.2003, 14:25
Reumal06.12. - Ovogodišnji Susreti bili su u znaku prikupljanja pomoći za rehabilitaciju djece, a za uvodni dio upoznavanja prisutnih pobrinuli su se voditelji NTV Hayat Adnan Rondić, Faris Čaluk i Aida, direktor Centra za medicinsku rehabilitaciju dr. Eldan Lokmić te predavači na temu dječija rehabilitacija: prof.dr. Nadežda Zjuzin, redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, Katedra za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju; doc. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Ortopedskotraumatološke klinike Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo; doc. dr. Suada Kapidžić, Klinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla; dr. Samiha Hodžić, direktor Medicinskog sektora Centra za medicinsku rehabilitaciju Fojnica.
Likovni umjetnici oboljeloj djeci
Mirsad Topalović - Ponedjeljak, 08.12.2003, 14:22
BrošuraCentar za medicinsku rehabilitaciju "Fojnica"
Aukcija slika - Likovni umjetnici oboljeloj djeci

Download

format dokumenta: PDF
veličina dokumenta: 1,08 MB
[color=gray](za čitanje potreban Acrobat Reader, download)[/color]
Susreti ljekara Fojnica 2003
Nasir Selimović - Petak, 05.12.2003, 14:20
ReumalCentar za medicinsku rehabilitaciju "Fojnica” i ove godine 6. i 7. decembra, organizator je i glavni sponzor manifestacije pod nazivom "Susreti ljekara Fojnica 2003”, na kojima se očekuje prisustvo više od 250 ljekara sa područja Bosne i Hercegovine. Susreti su zamišljeni kao relaksirajuće druženje ljekara različitih specijalnosti, čiji se naučni i stručni angažman prepliće ili ima dodirnih tačaka s djelatnostima Centra, a kojima dozu akademske ozbiljnosti daje prisustvo respektabilnih imena i obrada prikladno odabranih medicinskih tema.

Program Susreta:

6. decembar
16:00 – pozdravna riječ domaćina
16:10 – predavanje na temu dječija rehabilitacija
17:00 – muzičko – scenski kolaž SARTR, Sarajevo
20:00 – svečana večera sa programom
21:30 – aukcija slika

07. decembar
08:00 – 10:00 – doručak
10:00 – 12:00 - odlazak
Veče šansona i balada
Nasir Selimović - Petak, 05.12.2003, 14:19
Reumal02.12. - Muzičko - poetski kolaž pod nazivom "Veče šansona i balada", u kafani "Reumal”-a, trebalo je da bude ugodno druženje ljubitelja pjesme i lijepe riječi sa Mikijem Trifunovim i Muhamedom Zlatanom Hrenovicom. Nažalost, mali broj prisutnih i neprikladan prostor, pokvario je očekivanu magičnu sponu između posjetilaca i interpretatora.

Ponovljeni koncert isto veče u restoranu "Kamin” pred odabranom publikom koja voli ovu vrstu muzike i u prostoru koji je puno podesniji, popravio je ukupni dojam o ovom lijepo zamišljnom druženju.
4 godine "Stelle"
Nasir Selimović - Petak, 05.12.2003, 14:18
Stella01.12. - Obilježavajući četiri godine svoga postojanja, Omladinski centar "Stella” u subotu je 29.11. pripremio iznenađujuće bogat muzičko – zabavno – sportski program. Počelo je sa takmičenjima u malom nogometu za mlađe selekcije, a završilo sa modnom revijom i muzičkim koncertom neafirmisanih rok – sastava iz Fojnice, Bugojna i Visokog.
Književno veče
Nasir Selimović - Utorak, 02.12.2003, 13:44
Reumal28.11. - Anto Stanić, poznati privrednik iz Kreševa, koji je u poznim godinama otkrio strast prema poeziji, večeras je u Reumalu priredio književno veče. Promociji knjige "Pečat moje duše”, prisustvovao je značajan broj prijatelja i poznanika iz Fojnice i susjednih gradova.


pretraga novosti :: arhiva novosti