Nova verzija sajta
Radost u Zavodu "Drin" Fojnica, pomoć dobrih ljudi
Nasir Selimović - Petak, 24.10.2003, 14:39
Pročitano 227 puta
Drin FojnicaNastavljajući program pomoći Saudijske Arabije Bosni i Hercegovini, svjetka humanitarna organizacija IGASA realizira projekat donacije Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin” u Fojnici, u ukupnom iznosu od 70.000 KM. Prvi dio donacije, u iznosu od 19.000 KM uručio je direktor IGASE iz Sarajeva Abdureuf el Šurman, a do kraja godine će biti uručeno ukupno 40.000 KM.

Uručivanju vrijedne donacije prisustvovali su Abdulah Sulali, predstavnik ambasade Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini, Izudin Livadić, predstavnik Federalnog ministarstva za izbjeglice i raseljena lica te Mustafa Memija, načelnik općine Fojnica, i Mensur ef. Pašalić, glavni imam Medžlisa IZ Fojnica. Kraljevina Saudijska Arabija je već dugi niz godina prisutna na području općine Fojnica sa svojom pomoći i donacijama. Godine 1994. donirano je 3 miliona KM za adaptaciju Centra za medicinsku rehabilitaciju "Reumal”, a oko 1 milion KM doniran je u proteklom periodu za obnovu preko 100 porušenih i devastiranih kuća na području općine Fojnica.

U ime 350 štićenika i 140 zaposlenika Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin” na ovoj vrijednoj donaciji zahvalila se direktorica Zavoda Kadira Pašić – Mehmedagić. Svoju zahvalnost izrazili su i štićenici Zavoda prigodnim kulturno – zabavnim programom. Nakon toga gosti su obišli prostorije Zavoda i razgledali kako žive štićenici ove ustanove, sa posebnim osvrtom na radnu okupaciju i radionice za radno angažovanje štićenika.
pretraga novosti :: arhiva novosti