Nova verzija sajta
"Kad je žena nijema"
Nasir Selimović - Četvrtak, 21.08.2003, 13:26
Kad je žena nijemaMlada glumačka ekipa Omladinske pozorišne scene, koja djeluje pri Javnoj ustanovi za kulturu i sport u Kaknju, u svom prvom nastupu na Fojničkom ljetu s komedijom "Kad je žena nijema”, ostavila je povoljan utisak na mnogobrojnu publiku koja je ispunila Konferencijsku salu Reumala.


Vikend šahovski turnir
Nasir Selimović - Nedjelja, 17.08.2003, 13:26
ŠahVikend – šahovski turnir, igran u okviru manifestacije "Fojničko ljeto", s obzirom na listu učesnika, donio je očekivane rezultate.

1. Ismar Bratić
2. Nermin Letić
3. Fabijan Katavić


Linkovi:
www.fojnica.ba/sk
O istoj temi: Fojničko ljeto
Da nam grad bude ljepši
Nasir Selimović - Petak, 08.08.2003, 13:24
Fojnica onlineEkološko – turistička akcija "Da nam grad bude ljepši" u okviru koje se vrši izbor najbolje uređenog balkona terase,te bašče, večeras je okončana proglašenjem pobjednika i uručivanjem nagrada i plaketa. Za muzičko – zabavni dio dio programa, koji je izmamio dugotrajan pljesak mnogobrojne publike, pobrinuli su se članovi KUD "Saobraćajac" iz Sarajeva i folklorne sekcije Udruženja žena "Femina" iz Fojnice.


Linkovi:
O istoj temi: Akcija "Da nam grad bude ljepši"
O istoj temi: Fojničko ljeto
Tavla turnir
Nasir Selimović - Nedjelja, 03.08.2003, 13:22
Fojnica onlineU okviru Kulturno – sportske manifestacije "Fojničko ljeto 2003" članovi tavla kluba Dževad Salčinović – Šajna" u saradnji sa Reumalom organizirali su jednodnevni turnir na kojem je učešće uzelo 16 takmičara. Nakon pet odigranih kola po švicarskom sistemu pobjednik je Nedžad Mukača sa svih pet pobjeda, drugoplasirani je Osman Traljo sa četiri pobjede, dok je treće mjesto osvojio Ređo Zaimović sa istim brojem poena, ali lošijim međusobnim skorom.

Linkovi:
O istoj temi: Fojničko ljeto
www.fojnica.ba/sajna
Poslovno turistička saradnja
Nasir Selimović - Petak, 01.08.2003, 13:21
Fojnica onlineDanas su u Fojnici dr. Eldan Lokmić, direktor Centra za medicinsku rehabilitaciju iz Fojnice, i Saud Abdul – Aziz el – Arfaj, direktor "Al – Arfaj Group Trading Contacding Co.W.L.L.” iz Kuvajta potpisali Dogovor o poslovno - turističkoj saradnji koji podrazumijeva međusobnu saradnju u oblasti pružanja zdravstvenih, rekreativnih i turističkih usluga.

Svečanom činu potpisivanju dogovora prisustvovao je i Edhem Pašić, ambasador BiH u Kuvajtu, kao i načelnik općine Fojnica Mustafa Memija.

"Oduševljeni smo onim što smo vidjeli u Fojnici. Stoga ćemo građane Kuvajta koji putuju po svijetu u razna banjska lječilišta, pokušati dovesti u ovaj rehabilitacioni centar. Također smo zainteresirani da investiramo u projekte izgradnje manjih hotela, rezidencijalnih objekata, ali i za druge projekte”, istakao je Saud Abdul – Aziz el – Arfaj.
pretraga novosti :: arhiva novosti