Nova verzija sajta
VIII nogometni turnir “Memorijal Kenan Memija”
Nasir Selimović - Četvrtak, 31.07.2003, 13:10
FK FojnicaBOSNA POBJEDNIK, SARAJEVO RAZOČARALO

U okviru manifestacije "FOJNIČKO LJETO 2003", Nogometni klub "Fojnica" organizirao je nogometni turnir pod nazivom Memorijal "Kenan Memija", posvećen uspomeni na nekadašnjeg igrača ovog kluba, borca ARBiH, dobitnika "Zlatnog ljiljana", koji je poginuo novembra 1993. godine.

Na ovogodišnjem, 8. Memorijalu, učestvovali su klubovi Sarajevo, Bosna iz Visokog, Iskra iz Bugojna i domaćin Fojnica. Turnir je otvorio Mustafa Memija, načelnik općine Fojnica.

Linkovi:
O istoj temi: Memorijal Kenan Memija
www.fojnica.ba/fkfojnica
Sjednica Općinskog vijeća
Nasir Selimović - Srijeda, 30.07.2003, 13:06
Općina FojnicaOdržana sjednica Općinskog vijeća Fojnica na kojoj se ponovo raspravljalo o Prijedlogu budžeta za 2003.godine. Konačan zaključak je da nadležna služba za finansije pripremi cjelovit prijedlog sa svim izrečenim opravdanim primjedbama te ga predloži na prvoj sledećoj sjednici na usvajanje. Ovakav zaključak po pravilu bi trebao da isključi mogućnost daljih rasprava po ovoj tačci dnevnog reda, ali…


Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
Kuvajtski ministar zdravstva u Fojnici
Nasir Selimović - Utorak, 29.07.2003, 13:05
ReumalKuvajtski ministar zdravlja Muhammed Ahmed al-Džaralah, koji se nalazi u kratkoj radnoj posjeti Bosni i Hercegovini, danas je u popodnevnim satima u pratnji našeg ambasadora u Kuvajtu Edhema Pašića, obišao Centar za medicinsku rehabilitaciju u Fojnici. Direktor, dr. Eldan Lokmić, upoznao je visoku delegaciju s osnovnim karakteristikama Centra te o mogućim oblicima saradnje u oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije.
Nogomet
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 28.07.2003, 13:04
Nogomet28.07. – 04.08.
Na završne sedmodnevne pripreme pred početak nogometnog prvenstva, danas je u Fojnicu stigla ekipa nogometaša Boljave iz Drinovaca, član Prve nogometne lige FBiH. Za vrijeme svoga boravka, pored svakodnevnih napornih treninga, gosti će odigrati i više prijateljskih utakmica (Fojnica, Željezničar, Kiseljak).
Voda
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 28.07.2003, 13:03
Općina FojnicaPredsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine dr. Ahmed Hadžipašić, ministar za privredu Izet Žigić i predsjednik Vlade Srednjebosanskog kantona Salko Selman danas su u Fojnici održali zajednički sastanak sa predstavnicima Općine Fojnica i predstavnicima firme Istrabenc (Slovenija), po pitanju izgradnje mini elektrana na rijeci Jezernici. Istrabenc, kupovinom većinskog dijela dionica sarajevske firme Intrade, naslijedila je i tenderom dobijeno koncesiono pravo korištenja hidro potencijala Jezernice. Isto tako iskazan je ozbiljan interes da se konačno realizira dugogodišnja ideja izgradnje tvornice za flaširanje pitke vode čime bi investiciona ulaganja na području Fojnice premašila cifru od 20 miliona eura.

Linkovi:
O istoj temi: Male hidroelektrane u Fojnici
O istoj temi: Punionica prirodne vode u Fojnici
VIII nogometni turnir “Memorijal Kenan Memija”
Nasir Selimović - Subota, 26.07.2003, 13:03
FK Fojnica26.07. – 27.07.
Osmi nogometni turnir "Memorijal Kenan Memija" počeo je zajedničkim ručkom svih učesnika, te posjetom mezaru Kenana Memije. Prva utakmica Memorijala u kojoj su se sastale ekipe prošlogodišnjeg pobjednika Iskre iz Bugojna i Fojnice završen je rezultatom 6 : 0 za Iskru. U drugoj utakmici visočka Bosna pobijedila je oslabljeno Sarajevo 2 :1.

Drugog dana turnira po izuzetno sparnom vremenu, u borbi za treće mjesto Fojnica je u dopadljivoj igri pobijedila Sarajevo rezultatom 2 : 1. U finalu su se sastale dvije objektivno najjače ekipe turnira, Bosna i Iskra. Poslije devedeset minuta igre rezultat je bio neriješen 2 : 2, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Konačan rezultat 5 : 3 za Bosnu.

Pored pehara za prva tri mjesta, stručni žiri je dodijelio prigodne pojedinačne nagrade: najboljem igraču (Purivatra, Iskra), golmanu (Šabić, Bosna) i strijelcu (Selimović, Iskra).

Linkovi:
O istoj temi: Memorijal Kenan Memija
www.fojnica.ba/fkfojnica
Delegacija Vlade Srednjobosanskog kantona u posjeti Fojnici
Nasir Selimović - Četvrtak, 24.07.2003, 13:01
Općina FojnicaNastavljajući tradiciju održavanja susreta s najodgovornijim predstavnicima općinske vlasti, visoka delegacija Vlade Srednjobosanskog kantona na čelu sa predsjednikom Vlade Salkom Selmanom i resornim ministrima, danas je boravila u zvaničnoj posjeti Općini Fojnici, u sklopu koje su obišli Zavod Drin i Zavod Bakovići. U navedenim socijalnim institucijama zbrinuto je više stotina mentalno - invalidnih lica sa područja bivše Jugoslavije, većinom zaboravljenih od strane nadležnih ministarstava, što predstavlja nepremostivu prepreku u svakodnevnom poslovanju navedenih zavoda. Nakon zvaničnih razgovora u zgradi Općine na kojima je načelnik Mustafa Memija sa saradnicima upoznao visoku delegaciju o stanju u privredi i vanprivrednim djelatnostima, priređen je zajednički ručak u Reumalu.
"SMS"
Mirsad Topalović - Četvrtak, 24.07.2003, 12:58
MuzikaU subotu, 26.07. u diskoteci "Lavi'e" gostuje grupa "SMS". Ulaz 5 KM.
"Offingeri" LIVE
Mirsad Topalović - Četvrtak, 24.07.2003, 12:55
BandSinoć u ljetnoj bašti "House" gostovao zenički rock bend "Offingeri".NK "Fojnica" na pripremama
Nasir Selimović - Srijeda, 23.07.2003, 12:53
FK Fojnica21.07. - U sklopu priprema za početak novog prvenstva nogometaši Fojnice će u vremenu od 21-26.07. boraviti na Pogorelici na sticanju fizičke snage. Stručnom štabu na čelu sa Fuadom Hodžićem na raspolaganju je 25 nogometaša, koji će kroz pripremni period pokušati da izbore mjesto u prvom timu.

pretraga novosti :: arhiva novosti