Nova verzija sajta
Turnir u malom nogometu "Fojničko ljeto 2003", 1. kolo
Nasir Selimović - Utorak, 01.07.2003, 12:00
NogometGRUPA "A"
"RADIOLOŠKI CENTAR" Sarajevo – STR "EKSTRA” 5:3
"SARAJEVO OSIGURANJE" Visoko – CAFFE "AISS” 4:1
STR "HOP-STOP” Bilalovac – Mesnica "MEŠA” 13:1

GRUPA "B"
NK "FOJNICA” – "MUSLINOVAC" 7:1
"VATROSTALNA" Zenica – "FORUM MLADIH" 17:1
"STARI GRAD" Konjic – "MIAM" 3:2

Utakmice 2. kola igraju se večeras, 02.07.2003., iza 19 sati, sportski teren "Reumala".
Neuspjeh
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 30.06.2003, 11:49
Općina FojnicaShodno zaključku sa međustranačkog sastanka od 23.06. predstavnici političkih stranaka, danas su ponovo neuspješno pokušavali iznaći zadovoljavajuće rješenje povodom apstinencije u radu Općinskog vijeća članova kluba vijećnika HDZ-a i NHI-a.


Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
Otvoreno "Fojničko ljeto 2003"
Nasir Selimović - Subota, 28.06.2003, 11:48
Općina Fojnica"Fojničko ljeto 2003" otvoreno je nastupom KUD "Gajret" iz Sarajeva. Međutim loše vrijeme spriječilo je održavanje koncerta na otvorenom, tako da kafana Reumala, gdje je u međuvremenu improvizirana scena i gledalište, nije mogla da primi sve ljubitelje narodnog stvaralaštva.

Linkovi:
O istoj temi: Fojničko ljeto
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci
Nasir Selimović - Utorak, 24.06.2003, 11:47
ReumalReprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, aktuelni svjetski i evropski prvak, u vremenu od 24.06 do 01.07. boravi u Reumalu na pripremama za Evropsko prvenstvo koje će održati krajem augusta. Selektor Mirza Hrustemović i direktor reprezentacije Amir Kriko, kao i do sada pred sva velika takmičenja, ponovo su odabrali Fojnicu, koja posjeduje na malom prostoru neophodne uslove za pripreme vrhunskih sportista kakvi ustvari i jesu naši reprezentativci. Međutim kako kažu selektor i direktor reprezentacije, Fojnica im donosi i sreću od prvih ratnih izlazaka na velika takmičenja i nebi željeli prekinuti pobjedonosni pohod.

Predavanje o osteoporozi
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 23.06.2003, 11:46
ReumalDanašnjim, iznenađujuće dobro posjećenim, predavanjem dr Elvedina Kape o OSTEOPOROZI, Centar za medicinsku rehabilitaciju "Fojnica" počinje seriju popularnih medicinskih predavanja za svoje goste s ciljem da ih preko svoga stručnog osoblja upozna sa nekim bolestima savremenog doba od kojih boluje veći dio današnje svjetske populacije, a što je u uskoj vezi sa djelatnostima kojima se Centar bavi.
Općina
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 23.06.2003, 11:30
Općina FojnicaU cilju rješavanja nastale krize u radu Općinskog vijeća Fojnica, održan je sastanak sa predstavnicima političkih stranaka i partija na kojem je klub hrvatskih vijećnika u pisanoj formi iznio svoje prijedloge za prevazilaženjem krize, te ih donosimo u cijelosti u izvornom tekstu:

"Vezano za izlazak iz novonastale situacije u radu Izvršne vlasti te normalnog nastavka rada Općinskog vijeća predlažemo:

1. Izvršiti popunu Izvršne vlasti u općini Fojnica sukladno Zakonu o upravi u FBiH "Sl. list FBiH, broj:28/97. i citiranog članka 8. koji glasi: "U organima uprave osigurava se odgovarajuća nacionalna zastupljenost službenika u skladu sa nacionalnom strukturom stanovništva Federacije, Kantona-županije

Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
Sjednica Općinskog vijeća
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 16.06.2003, 11:15
Općina FojnicaSjednica Općinskog vijeća Fojnica zakazana za današnji dan, održana je i pored bojkota peterice vijećnika HDZ-a i NHI-a, koji su zasjedanje napustili, kako su naveli, zbog čestih preglasavanja na sjednicama kao i nezadovoljstvom sporom realizacijom povratka na radna mjesta radnika hrvatske nacionalnosti, odnosno odgovorima općinskih službi na postavljena vijećnička pitanja. Pošto je sjednicu napustio i predsjedavajući Općinskog vijeća Slavko Lovrić, preostalih 12 vijećnika iz SDA, SDP i SBiH, pozivajući se na Statut Općine Fojnica, odlučilo je da nastavkom sjednice predsjedava Mujo Zahirović.

Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
Projekat izgradnje mini hidrocentrala
Nasir Selimović - Utorak, 10.06.2003, 11:13
Rijeka DragačaProjekat izgradnje mini hidrocentrala na području Fojnice, poslije dugog odgađanja i usaglašavanja, konačno ulazi u završnu fazu realizacije. Naime na osnovu studija urađenih 1986. godine, zatim 1989. godine i njihove dorade 1995. godine, Kantonalno ministarstvo za šumarstvo, poljoprivredu i vodoprivredu krajem 1999. godine uz tehničku pomoć "Elektroprivrede BiH", raspisalo je tender za dodjelu koncesije. Sarajevsko preduzeće "Intrade" zadovoljivši uslove tendera potpisalo je ugovor o dodjeli koncesije i sporazum o isporuci električne energije "Elektroprivredi BiH".

Linkovi:
O istoj temi: Male hidroelektrane u Fojnici
"Duhovi"
Nasir Selimović - Nedjelja, 08.06.2003, 11:09
Fojnički samostanTradicionalni godišnji fojnički vašar u narodu poznatiji kao Duhovi po zaštitniku župe sv. Duhu, i ove godine po lijepom i sunčanom vremenu okupio veliki broj katoličkih vjernika i znatiželjnika. Samo na ovakvim narodnim skupovima mogu se naći rijetki ručno rađeni proizvodi od željeza, drveta ili nekog drugog materijala koji su nekada imali široku uporebu u poljoprivredi ili domaćinstvu.
Mustafa ef. Cerić u Fojnici
Nasir Selimović - Petak, 06.06.2003, 11:07
Mustafa ef. CerićReis Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini prof. Dr. Mustafa ef. Cerić boravio je u kraćoj radnoj posjeti Fojnici, kojom prilikom je klanjao džuma-namaz u Ćaršijskoj džamiji i održao sastanak sa članovima Medžlisa. Doktor Cerić odvojio je vrijeme i da posjeti Ambasadora Arapske Republike Egipat koji se nalazi u Centru za medicinsku rehabilitaciju na oporavku poslije urađenog operativnog zahvata na srcu. Na zajedničkom radnom ručku priređenom u čast gostiju, direktor Centra dr. Eldan Lokmić sa svojim saradnicima upoznao je dr.Cerića o aktuelnom trenutku Centra i njegovim razvojnim planovima.
pretraga novosti :: arhiva novosti